Αντίστροφη μέτρηση για μετακινήσεις ενόψει Πάσχα - Aνησυχία για το υγειονομικό αντάρτικο στις πλατείες

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντίστροφη μέτρηση για μετακινήσεις ενόψει Πάσχα - Aνησυχία για το υγειονομικό αντάρτικο στις πλατείες
Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων  θα αποφασίσει εάν θα δώσει το «πράσινο φως» για ελεύθερες μετακινήσεις το Πάσχα.

Εβδομάδα αποφάσεων για τα μέτρα που θα ισχύσουν το Πάσχα αλλά και ανησυχία για τα μεταφερόμενα κορονοπάρτι σε πλατείες του κέντρου για την κυβέρνηση.

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα αποφασίσει εάν θα δώσει το «πράσινο φως» για ελεύθερες μετακινήσεις το Πάσχα, ενώ στον τακτικό «πρωινό καφέ» του Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τους στενούς του συνεργάτες, εξετάζουν πως θα αντιμετωπιστεί το υγειονομικό αντάρτικο στις πλατείες με τα περίφημα κορονοπάρτι. Στόχος μέχρι στιγμής παραμένει πάντως τo άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου. Εντός της ημέρας θα υπάρξει και μια πρώτη αποτίμηση της εφαρμογής του μέτρου των υποχρεωτικών self test σε συγκεκριμένους κλάδους εργαζομένων το οποίο κάνει πρεμιέρα σήμερα.

Τα μεταφερόμενα κορονοπάρτι από πλατεία σε πλατεία περιοχών του κέντρου προκαλούν ανησυχούν καθώς στην κυβέρνηση εκτιμούν πως δεν είναι και τόσο αυθόρμητες συγκεντρώσεις νεαρών ατόμων που θέλουν να «ξεσκάσουν» πίνοντας μπύρες και κοκτέιλ είτε στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι είτε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά δεν αποκλείουν να πρόκειται για κατευθυνόμενες και καθοδηγούμενες εκδηλώσεις. Ένα ιδιότυπο «υγειονομικό αντάρτικο» με στόχο την αύξηση της υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή μεγάλη είναι η πίεση για να ανοίξουν οι μετακινήσεις την περίοδο του Πάσχα, από περιφέρεια σε περιφέρεια, με τις πιθανότητες όμως να είναι υπέρ του μη ανοίγματος, καθώς το σύστημα Υγείας παραμένει σε οριακό σημείο.

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει την Τετάρτη ή το αργότερο την Παρασκευή για τα μέτρα που θα ισχύσουν την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, ενώ σήμερα θα έχουν στην διάθεση τους τα αποτελέσματα των πρώτων των self - test που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ για πρώτη φορά σε συγκεκριμένους κλάδους εργαζομένων και τα οποία θα προστεθούν σε εκείνα των μαθητών του λυκείου και των εκπαιδευτικών.

Αρκετά μέλη της Επιτροπής ωστόσο με δημόσιες τοποθετήσεις τους θέτουν προβληματισμό για το άνοιγμα τόσο των μετακινήσεων, όσο και της εστίασης νωρίτερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider