Κοντοζαμάνης: Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση τα δωρεάν self test

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντοζαμάνης: Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση τα δωρεάν self test
Εγκρίθηκε σήμερα από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για την προμήθεια των self test, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Εγκρίθηκε σήμερα από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για την προμήθεια των self test, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ ανέφερε ότι νομοτεχνική τροποποίηση επιτρέπει την πώληση των rapid test και από τα φαρμακεία.

«Μπορεί να το αγοράσει όποιος θέλει και πχ να το κάνει στον γιατρό του», ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το καλοκαίρι θα έχει επιτευχθεί το «τείχος ανοσίας» του πληθυσμού.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στον διαγωνισμό για την προμήθεια των self test, τα οποία θα διατίθενται δωρεάν στους πολίτες πάλι από τα φαρμακεία, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που θα τα χρησιμοποιήσει. Απαντώντας στις επικρίσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης όπως π.χ. του κ. Ανδρέα Πουλά του Κινήματος Αλλαγής ότι τα τεστ αυτά δεν θα έχουν σήμανση CE, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι έχει μπει στις προδιαγραφές του διαγωνισμού το τεστ αυτοδιάγνωσης να έχει λάβει τέτοια άδεια σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος πχ στην Γερμανία.

Επίσης τόνισε ότι δίνεται η δυνατότητα στον Ελληνικό Οργανισμό φαρμάκου (ΕΟΦ) εφόσον κάποιος καταθέσει εκεί φάκελο, να δώσει άδεια κυκλοφορίας στην ελληνική αγορά. Σε ό, τι αφορά την κρατική για αποτυχία των μέτρων ο υπουργός υπογράμμισε ότι «τα μέτρα έχουν πετύχει» και ρώτησε τους βουλευτές: «Φαντάζεστε τι θα είχε γίνει εάν δεν λαμβάνονταν αυτά τα μέτρα; Σήμερα διαχειριζόμαστε τις μεταλλάξεις του κορονοϊού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider