Τσίπρας: Είστε ενορχηστρωτής της έντασης κύριε Μητσοτάκη

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Είστε ενορχηστρωτής της έντασης κύριε Μητσοτάκη
Με ρητορική του «κατηγορώ» ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής

Με ρητορική του «κατηγορώ», που παραπέμπει στο περίφημο έργο του Εμίλ Ζολά, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση για την αστυνομική βία.

«Είστε ενορχηστρωτής της έντασης κύριε Μητσοτάκη, να φοβάστε την οργή των νοικοκυραίων», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του εξέφρασε την συμπαράστασή του στους νέους, τους φοιτητές, τις μητέρες και τα παιδιά που δέχτηκαν βία, αλλά και στον αστυνομικό από επιθέσεις χούλιγκαν, όπως είπε.

«Δεν είμαι εδώ απλά για να σας ρωτήσω αλλά για να σας κατηγορήσω σαν νέο μεγάλο κύκλο οικονομικής και κοινωνικής τραγωδίας, και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Σας κατηγορώ γιατί με τις λίστες σας μετατρέψατε το αγαθό ενημέρωσης του πολίτη σε προπαγάνδα. Σας κατηγορώ γιατί επιδείξατε απαράδεκτη υπεροψία. Σας κατηγορώ γιατί κρύβεται την ολιγωρία και ανικανότητά σας πίσω από τους επιστήμονες. Σας κατηγορώ γιατί μπροστά στα αδιέξοδα και την φθορά αντιδράτε όχι με σπασμωδικό αλλά ανεύθυνο κι επικίνδυνο τρόπο επιστρατεύοντας καταστολή αντί για την πείθω και τελικά τον διχασμό αντί για την αναγκαία κοινωνική συνοχή και ειρήνη. Σας κατηγορώ ότι συνειδητά στήνετε σκηνικά βίας», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Υποσχεθήκατε ασφάλεια ζούμε ζοφερό καθεστώς ανασφάλειας σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής και προσωπικής ζωής. Σας κατηγορώ για τον φόβο να βγουν οι πολίτες έξω στις πλατείες της γειτονιάς τους. Απέναντί σας είναι ολόκληρη η ελληνική κοινωνία. Καταφεύγετε στον αυταρχισμό και καταστολή. Τάγματα εφόδου της αστυνομίας σας να κακοποιούν νέους και οικογένειες». Παράλληλα, οκ. Τσίπρας αναφέρθηκε και προσωπικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη λέγοντας ότι άλλαξε απόψεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider