Δημοσκόπηση MRB: Στο 13% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Οι απόψεις για Λιγνάδη και Κουφοντίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση MRB: Στο 13% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Οι απόψεις για Λιγνάδη και Κουφοντίνα
Το 52% των πολιτών αξιολογεί σίγουρα αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Λίγο πάνω από το 13% διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που δημοσίευσε το βράδυ της Πέμπτης η τηλεόραση του Star.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την έρευνα, τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 35,6%
ΣΥΡΙΖΑ 22,5%
ΚΙΝΑΛ 5, 7%
ΚΚΕ 4,6 %
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,5 %
ΜΕΡΑ 25 3,5%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2, 7%
ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 20,9 %

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 39,9% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε ποσοστό 25,7 % ο Αλέξης Τσίπρας (διαφορά 14,2%).

Το 52% αξιολογεί σίγουρα αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τη διαχείριση της πανδημίας έναντι 44,8% που την αξιολογεί σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά .

Σαφώς πιο θετική είναι η αξιολόγηση για το πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο αξιολογεί σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά το 58,3 % έναντι 33,7 % που το αξιολογεί σίγουρα αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Το 59% κρίνει αρνητικά τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ το 30% την κρίνει θετικά. Το 56,5% κρίνει αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό, ενώ το 32,2% την κρίνει αρνητικά.

Σε ότι αφορά το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, το 69,8% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει δεκτό το αίτημα ανεξάρτητα από τις επιπτώσεις που θα έχει για την υγεία του. Αντίθετα, το 15,5% δηλώνει ότι πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας, ενώ το 14,6% δεν παίρνει θέση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider