Χατζηδάκης: Ποιους «έδειξε» για τις καθυστερήσεις στις εκκρεμείς συντάξεις - Έρχεται τροπολογία

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Ποιους «έδειξε» για τις καθυστερήσεις στις εκκρεμείς συντάξεις - Έρχεται τροπολογία

Τροπολογία για την καταβολή σύνταξης χωρίς καθυστερήσεις, με την οποία μεταξύ άλλων θα προβλέπεται μηχανισμός συμψηφισμού για όσους λάβουν παραπάνω χρήματα προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στην δευτερολογία του κατά την διάρκεια συζήτησης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή. Ο ίδιος «έδειξε» για καθυστερήσεις στην καταβολή εκκρεμών συντάξεων «γραφειοκράτες» του υπουργείου.

«Δεν γίνεται να καθυστερούμε άλλο μέχρι να λυθεί το θέμα στο δημόσιο αυτών που περιμένουν να πάρουν σύνταξη και δεν θα πάρουν τη σύνταξη που προσδοκούν, δηλαδή ένα 3%. Για αυτά τα ποσοστά θα μπλοκάρουμε το σύστημα εσαεί;” είπε ο κ. Χατζηδάκης . «Γι’ αυτά τα ποσοστά να μπλοκάρουμε όλους όσους περιμένουν την σύνταξή τους» τόνισε ο υπουργός. «Θα προχωρήσουμε σπάζοντας γραφειοκρατικά το νόμο».

Όπως τόνισε στην τροπολογία θα προβλέπεται μηχανισμός συμψηφισμού «για όσους πάρουν κάτι που δεν το δικαιούνται. Λέω όμως κάτι για να το ακούσουν και οι γραφειοκράτες και όποιος άλλος εμπλέκεται. Ένα κράτος, όποιο κι αν είναι αυτό- το οποίο καθυστερεί να δώσεις τις συντάξεις για ένα, δύο τρία ή ακόμα και τέσσερα χρόνια δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα στους ασφαλισμένους και να τους περνάει από σαράντα κόσκινα για να τους δώσει έστω έναντι. Το ξεκαθαρίζω και να το ακούνε και οι οποίοι γραφειοκράτες. Με μένα υπουργό αυτό αποκλείεται να γίνει. Το θέμα των συντάξεων θα λυθεί.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια με την ΕΕ εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας να επεκταθούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ενώ επίσης έως τα τέλος του μήνα γίνεται επίσης προσπάθεια να ενταχθούν και ορισμένες κατηγορίες επισιτισμού-τουρισμού στα μέτρα στήριξης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider