Έρχεται νομοσχέδιο για σεξουαλική βία στους χώρους εργασίας και εργασιακές σχέσεις

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται νομοσχέδιο για σεξουαλική βία στους χώρους εργασίας και εργασιακές σχέσεις

Η κυβέρνηση θα φέρει άμεσα νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση θεμάτων σεξουαλικής βίας και παρενόχληση στους χώρους εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή. Ειδικά για τον χρόνο εργασίας είπε ότι η Ελλάδα θα προσαρμοστεί στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σε ό, τι αφορά την σεξουαλική βία θα φέρει μια συνολική νομοθετική πρωτοβουλία υιοθετώντας και σχετική σύσταση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας ILO. «Το νομοσχέδιο αυτό θα έρθει όσο πιο γρήγορα γίνεται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για εργασιακές σχέσεις, η οποία μεταξύ άλλων θα έχει ρυθμίσεις για θέματα τηλεργασίας, και γονικές άδειες. Συγκεκριμένα θα θεσμοθετεί γονική άδεια και στους πατεράδες.

«Το βρίσκεται σωστό ή λάθος αυτό;», ρώτησε ο υπουργός. «Και θέλω να δω τι θα κάνετε εσείς της αντιπολίτευσης που καταψηφίσατε την μείωση των εισφορών η οποία τώρα που εφαρμόζεται δίνει αυξήσεις στους εργαζόμενους». Στο σχέδιο νόμου για τα τις εργασιακές σχέσεις θα υπάρχουν ακόμα ρυθμίσεις για τα συνδικαλιστικά για τις οποίες ο υπουργός έφερε ως παράδειγμα «όσα έγιναν πέρυσι στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ που δεν τιμούν κανέναν. Με τις κατηγορίες και τα επεισόδιά μεταξύ συνδικαλιστών».

Ενίσχυση ΣΕΠΕ

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε ακόμα στην ενίσχυση του ΣΕΠΕ με προσλήψεις 121 Επιθεωρητών Εργασίας, οι οποίοι θα είναι εφοδιασμένοι με τάμπλετ και θα κάνουν και ελέγχους για εφαρμογή μέτρων πανδημίας. Όπως είπε, από τους περισσότερους από 50.000 ελέγχους που έγιναν από τον Μάρτιο έως Δεκέμβριο του 2020 βεβαιώθηκαν 26.644 παραβάσεις για θέματα μάσκας, ωραρίου κλπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider