Άδωνις: Η αναφορά μου στα «κλειδιά» παρεξηγήθηκε και ζητώ συγνώμη

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άδωνις: Η αναφορά μου στα «κλειδιά» παρεξηγήθηκε και ζητώ συγνώμη

Συγγνώμη από τους επιχειρηματίες της εστίασης ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι ήταν λάθος η αναφορά του να του παραδώσουν τα «κλειδιά». «Η αναφορά μου στα «κλειδιά» παρεξηγήθηκε και ζητώ συγνώμη. Είχε το χαρακτήρα ότι επιχειρήσεις εστίασης με τα μετά τα υποστηρικτικά μέτρα που τους έχουμε δώσει και τα επιπλέον μέτρα που δίνουμε, κατά τη γνώμη μας θα τα καταφέρουν. Στο μέλλον και στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Εάν κάποιοι προσεβλήθησαν έδωσα τις εξηγήσεις μου και συναντήθηκα και με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα» τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης παράλληλα εξήρε το πολιτικό θάρρος της υπουργού Παιδείας να φέρει το επίμαχο νομοσχέδιο με το οποίο μεταξύ άλλων θεσπίζεται ειδικό σώμα περιφρούρησης της ασφάλειας πανεπιστημιακής κοινότητας λέγοντας, ότι ο ίδιος δεν μπορεί να πάει να μιλήσει σε κανένα πανεπιστήμιο.

Είστε υποκριτές κύριοι της αριστεράς

«Έχω εκλεγεί βουλευτής το 2007, έγινα βουλευτής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, υφυπουργός, υπουργός, αντιπρόεδρος της νέας Δημοκρατίας και δεν μπορώ να πάω σε ένα πανεπιστήμιο στην Ελλάδα. Σε όλη μου τη θητεία των 14 ετών και τις δύο φορές που πήγα οι ομιλίες μου ακυρώθηκαν από τραμπούκους που μπήκαν μέσα με ρόπαλα. Και σας ρωτώ εσάς τους υποκριτές της αριστεράς που λέτε ‘διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμα να το λες’. Εσύ ο Φίλης που είσαι αξιοπρεπής, δέχεσαι να ζεις σε μια χώρα που ένας συμπολίτες που εσύ διαφωνείς δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να εκφράσει την άποψη του στο πανεπιστήμιο και αυτό το προσπερνάτε; Ξέρετε τι λέτε να ‘μη μιλάς Γεωργιάδη’; Δεν είναι ελευθερία του λόγου που δήθεν κόπτεστε. Άρα στην ουσία τι λέτε; Θέλουμε να συνεχίσουμε στα πανεπιστήμια να μπορούν να μιλάνε μόνο όσοι αρέσουν σε μας, γι’ αυτό είστε υποκριτές, γι’ αυτό άξιζε μπράβο στην κυρία Κεραμέως που επαναφέρει την δημοκρατία την ελευθερία και την δημοκρατία στα πανεπιστήμια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider