Τσίπρας: Άλλο δέχομαι κι άλλο αναλαμβάνω το ρίσκο - Η κυβέρνηση διαστρέβλωσε τα λόγια μου

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Άλλο δέχομαι κι άλλο αναλαμβάνω το ρίσκο - Η κυβέρνηση διαστρέβλωσε τα λόγια μου

Για διαστρέβλωση των όσων είπε χθες το βράδυ στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου Κεραμέως για τις αλλαγές στα ΑΕΙ, ενώ για ακόμη μια φορά ζήτησε την απόσυρσή του.

«Η απόπειρα του κυβερνητικού εκπροσώπου να αλλάξει εσκεμμένα τις λέξεις από συνέντευξή μου προκειμένου να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ προσωπικά αναλαμβάνω το ρίσκο να επιβαρυνθούν τα επιδημιολογικά στοιχεία από τις διαμαρτυρίες για το νομοσχέδιο που επιμένετε να ψηφίζετε, είναι αθλιότητα. Ο κ. Σρόιτερ με ρώτησε αν δέχομαι ότι υπάρχει ρίσκο. Άλλο δέχομαι ότι υπάρχει ρίσκο και άλλο αναλαμβάνω το ρίσκο είναι διαστρέβλωση η αλλαγή των λέξεων», κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στον κ. Τσίπρα απάντησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επικρίνοντας τα περί ρίσκου από τις διαδηλώσεις και ζητώντας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ακολουθήσει υπεύθυνη στάση για την πανδημία, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννη Βρούτσης, είπε ότι «ήταν ανατριχιαστικό αυτό που είχε χθες βράδυ ο κ. Τσίπρας».

Τι είπε στη συνέντευξη

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης, απαντώντας στην ερώτηση «Εσείς δέχεστε το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι σε μια τέτοια συγκέντρωση στο όνομα της δημοκρατίας;», είπε τα εξής: «Βεβαίως, δέχομαι το ρίσκο και γι' αυτό θεωρώ ότι το ορθό θα ήταν η κυβέρνηση να μη φέρει τέτοια νομοσχέδιο που εγείρουν σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις μέσα σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέσα στην πανδημία».

Μετά τη συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Ταραντίλης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονταν τα εξής: «Ο κ. Τσίπρας λοιπόν αναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι στις πορείες. Πώς γίνεται να αδιαφορεί κάποιος για τους κινδύνους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την υγεία των πολιτών; Πόσο υποκριτικό είναι να καταγγέλλει την κυβέρνηση για ανεπάρκεια μέτρων, όταν ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την παραβίασή τους; Πόσο ανεύθυνο είναι να προσκαλεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση σε συγκεντρώσεις και πορείες αυτό το κρίσιμο διάστημα που η κοινωνία δίνει μάχη με την πανδημία; Η υγεία των συνανθρώπων μας πρέπει να αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα όλων μας».

Αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε συνολικά την κυβέρνηση για αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις λέγοντας ότι προχωρά έτσι επειδή χάνει τον έλεγχο της πανδημίας. «Επιχειρείτε να αξιοποιήσετε τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας και φέρνετε κάτι που είναι σε αντίθεση με την μεγάλη πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας και μην μας πείτε τις λένε οι δημοσκοπήσεις, γιατί βρήκατε παπά να θάψετε πέντε-έξι», σημείωσε. «Προχωράτε σε αθλιότητες ιδίως μετά το φιάσκο της Ικαρίας για να μαζέψετε τα ασυμμάζευτα», πρόσθεσε.

Δεν ήπια ούτε καφέ

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη δική του κομματική συνάντηση σε χώρο εστίασης στην Πάτρα με στελέχη του κόμματος λέγοντας ότι «είναι αθλιότητες που σας εκθέτουν ακόμα περισσότερο. Προσπαθήσατε να κρύψετε τι έγινε στην Ικαρία αλλά δεν ζούμε στην εποχή της ΥΕΝΕΔ. Υιοθετείτε άθλιο λαϊκισμό και κάνετε αντιπολίτευση με ταπεράκια. Ούτε καφέ δεν ήπιαμε στην Πάτρα και όλοι φορούσαν μάσκα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider