Πέτσας σε συνταξιούχους: Μην κάνετε προσφυγές, έρχονται ανακοινώσεις για τα αναδρομικά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας σε συνταξιούχους: Μην κάνετε προσφυγές, έρχονται ανακοινώσεις για τα αναδρομικά
«Δεν χρειάζεται να ασκούν προσφυγές και να τρέχουν σε δικηγόρους. Χρειάζεται μόνο να έχουν λίγο υπομονή», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

«Η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, θα πράξει το ίδιο και με αυτή του ΣτΕ για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνει όσους προσέφυγαν δικαστικά διεκδικώντας την επιτροφή των μνημονιακών περικοπών στις συντάξεις τους.

«Χρειάζεται όμως να γίνει μελέτη για το τι προβλέπει η απόφαση και να βρούμε τον τρόπο και τον χρόνο υλοποίησης της απόφασης, πάντα σε συνάρτηση με τις δημοσιονομικές εξελίξεις και τις δυνατότητες της χώρας», τόνισε.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους συνταξιούχους ότι δεν χρειάζεται να ασκούν προσφυγές και να τρέχουν σε δικηγόρους. Χρειάζεται μόνο να έχουν λίγο υπομονή, καθώς δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής και να περιμένουν τις οριστικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης που θα γίνουν μετά από προσεκτική μελέτη της απόφασης του ΣτΕ».

«Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση να βάλει τους συνταξιούχους να τρέχουνστα δικαστήρια. Όσο καθυστερεί να ανακοινώσει την πολιτική επίλυση του προβλήματος, δηλαδή ότι νομοθετεί και επιστρέφει σε όλους τους συνταξιούχους τα χρήματα, τόσο ξεκινούντα δικηγορικά γραφεία να κάνουν τη δουλειά που ξέρουν και να λένε ότι αυτά θα λύσουν το πρόβλημα.Τα αναδρομικά πρέπει να καταβληθούν τώρα σε όλους, ανεξαρτήτως του αν έχουν προσφύγει ή όχι. Φέτος είναι ευκαιρία διότι έχει ανασταλεί το σύμφωνο σταθερότητας και οι στόχοι των πλεονασμάτων», δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider