Χατζηδάκης: Έξι «ανάλγητες» παρεμβάσεις που κάναμε για τις τράπεζες και τα funds

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Έξι «ανάλγητες» παρεμβάσεις που κάναμε για τις τράπεζες και τα funds
Υπενθύμισε βέβαια ότι υπάρχουν «και αυτοί που θα κάνουν «σεισάχθεια», χαρίζουν δάνεια, χαρίζουν σπίτια», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ότι λέει πριν τις εκλογές, μετά τα πράττει.

Απάντηση στην κριτική που δέχεται ο ίδιος και η κυβέρνηση για εύνοια υπέρ των τραπεζών και των funds, έδωσε με βίντεο του στο Tik Tok ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο ΥΠΕΘΟ παραθέτει όλα τα βήματα που έχει λάβει η κυβέρνηση υπέρ των πολιτών, φέρνοντας ως παράδειγμα την επιτάχυνση του Εξωδικαστικού Μηχανισμού, την υποχρέωση των funds να ενημερώνουν πλήρως και ηλεκτρονικά τους δανειολήπτες για τις υποχρεώσεις τους, τις πρωτοβουλίες για δραστική μείωση των χρεώσεων μικρού ύψους μέσω POS για τους επαγγελματίες κ.α..

Υπενθύμισε βέβαια ότι υπάρχουν «και αυτοί που θα κάνουν «σεισάχθεια», χαρίζουν δάνεια, χαρίζουν σπίτια», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ότι λέει πριν τις εκλογές, μετά τα πράττει.

Αναλυτικά ο ΥΠΕΘΟ στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Εσείς -δηλαδή εγώ- δεν νοιάζεστε για πολίτες σαν και εμάς. Αγαπάτε μόνο τις τράπεζες και τα funds.

Για να δούμε, λοιπόν, τι κάναμε από τις εκλογές του Ιουνίου και μετά:

1. Βάλαμε στο παιχνίδι και μη τραπεζικά ιδρύματα για να δίνουν δάνεια. Για να υπάρχει ανταγωνισμός και να υπηρετούνται έτσι καλύτερα οι πολίτες.

2. Εναλλακτικές δυνατότητες για τους αποταμιευτές, πέραν από τις τράπεζες: Κάναμε αφορολόγητη την απόκτηση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου και δίνουμε επιτόκιο 3,5-4%.

3. Για τα funds, δώσαμε τέλος στο καθεστώς της έλλειψης ενημέρωσης για τους δανειολήπτες. Υποχρεώθηκαν εδώ και μερικές μέρες, με νόμο, να ενημερώνουν πλήρως και ηλεκτρονικά τους δανειολήπτες για τις υποχρεώσεις τους.

4. Επιταχύναμε τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Τον κάναμε υποχρεωτικό ουσιαστικά για τις τράπεζες, προς όφελος των ευάλωτων. Γι’ αυτό έχουμε τριπλάσιες αιτήσεις και πολύ περισσότερες διευθετήσεις.

5. Στηρίζουμε το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS και το κάνουμε υποχρεωτικό, ως δυνατότητα συναλλαγών φυσικά για όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις. Είναι το αυτονόητο, το κάνουμε πράξη!

6. Υψηλές χρεώσεις από τα POS για τους επαγγελματίες: Κυβερνητική πρωτοβουλία για να μειωθούν δραστικά οι χρεώσεις για τις συναλλαγές μικρού ύψους. Θα δείτε τα αποτελέσματα!

Α! Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που θα κάνουν «σεισάχθεια», χαρίζουν δάνεια, χαρίζουν σπίτια. Τους ξέρετε. Εμείς πάντως, όσα είπαμε πριν από τις εκλογές, αυτά κάνουμε και μετά τις εκλογές!»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Η επέκταση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα ενισχύσει όλη την Ευρώπη

Χατζηδάκης στο Ecofin για Ταμείο Ανάκαμψης: Πρωτοπόρα η Ελλάδα σε απορροφήσεις και μεταρρυθμίσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider