Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας: Διατηρεί σταθερά τα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας: Διατηρεί σταθερά τα επιτόκια
Η Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια. Η διοικητής της Τράπεζας Ida Wolchen Bache εξήγησε σχετικά, ότι για να πέσει ο πληθωρισμός στον επιθυμητό στόχο θα πρέπει «για αρκετό καιρό ακόμα» να παραμείνει στην τρέχουσα οικονομική της πολιτική.

Η Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια. Η διοικητής της Τράπεζας Ida Wolchen Bache εξήγησε σχετικά, ότι για να πέσει ο πληθωρισμός στον επιθυμητό στόχο θα πρέπει η τράπεζα «για αρκετό καιρό ακόμα» να παραμείνει στην τρέχουσα οικονομική της πολιτική.

Στο statement της Κεντρικής Τράπεζας αναφέρεται επίσης ότι η νομισματική πολιτική είναι αποτελεσματική και έχει επιβραδύνει τον πληθωρισμό αλλά η υψηλή αύξηση των μισθών και η υποτίμηση του νομίσματός της χώρας στη διάρκεια του 2023 δεν επιτρέπουν περαιτέρω αποκλιμάκωση και αναμένεται να τον διατηρήσουν «σε υψηλά επίπεδα στο μέλλον».

Η νορβηγική οικονομία σημείωσε ανάπτυξη 0,7% πέρυσι, ενώ ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή ανήλθε σε 4,5% τον Φεβρουάριο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας αποφάσισε να μειώσει τα επιτόκια της κατά 0,25% στο 1,5% και γίνεται η πρώτη χώρα που εφαρμόζει μειώσεις μετά από 9 χρόνια νομισματικής «σύσφιξης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βέλγιο: Χαιρετίζει την πρόταση της ΕΕ για παροχή των «παγωμένων» ρωσικών πόρων στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Αγωγές κατά της Hermes για την άρνησή της να πουλήσει τσάντα Birkin σε πελάτες

UBS: Σχέδια για κλείσιμο χιλιάδων μικρών λογαριασμών της Credit Suisse στην Ασία

gazzetta
gazzetta reader insider insider