Θεοχάρης: Πρόστιμα από 1.500 ευρώ σε όσους δεν έχουν POS μέχρι τέλος Φεβρουαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοχάρης: Πρόστιμα από 1.500 ευρώ σε όσους δεν έχουν POS μέχρι τέλος Φεβρουαρίου
Για την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS και για τα πρόστιμα τα οποία αναμένεται να επιβληθούν σε όσους δεν εφαρμόσουν το μέτρο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Για την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS και για τα πρόστιμα τα οποία αναμένεται να επιβληθούν σε όσους δεν εφαρμόσουν το μέτρο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αφού χαρακτήρισε το έργο «περίπλοκο» διότι όπως είπε η αγορά δεν ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο, ανέφερε πως «υπάρχει η επέκταση του POS σε 35 κλάδους και η διασύνδεση με ταμειακές. Όσον αφορά την επέκταση δώσαμε τον ένα μήνα». Όπως επισήμανε, τέλος Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία και πρέπει όλοι να τα έχουν αλλιώς θα υπάρξει πρόστιμο.

«Υπάρχει ένα πρόστιμο που θα βγει και υπουργική απόφαση. Το πρόστιμο θα έχει διαβάθμιση και θα ξεκινάει από 1.500 ευρώ αλλά θα υπάρχουν και διαβαθμίσεις» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών. Τόνισε ότι ακόμα και μετά τη λήξη της προθεσμίας υπάρχει μια διέξοδος για όσους δεν έχουν κάνει τη σύνδεση. «Κάποιος από την 1η Μαρτίου πρέπει να αποδείξει ότι το έχει πάρει και δεν έχει έρθει κάποιος τεχνικός να έρθει να τα εγκαταστήσει, αυτό είναι για ένα μήνα μια διέξοδος» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις αναβαθμίσεις ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «υπάρχει ένας φόβος για τις αναβαθμίσεις» αλλά παρότρυνε τους επιχειρηματίες να κάνουν τις παραγγελίες τους καθώς όπως είπε δεν θα χαθούν τα χρήματά τους.

Σχετικά με το επίδομα Πάσχα είπε πως ακόμα είμαστε σε μια χρονιά δημοσιονομικής προσαρμογής καθώς η χώρα πρέπει να φέρει συν 1% δημοσιονομικό πλεόνασμα από το 2023-2024 ωστόσο όπως είπε η «δεν είναι δύσκολη η κατάσταση, υπάρχουν διεκδικήσεις. Όλα δεν μπορούν να γίνουν».

Σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τη σημερινή συνάντηση που θα έχουν με τον πρωθυπουργό οι αγρότες, είπε ότι η συζήτηση θα γίνει με «ένα πνεύμα διαλλακτικό και πάνω στη συζήτηση ενδεχομένως να βρεθούν συγκλίσεις».

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε προλάβει αυτές τις κινητοποιήσεις ανέφερε ότι «Πάντοτε θέλεις να προλαβαίνεις, όμως φέτος και λόγω του πανευρωπαϊκού χαρακτήρα των κινητοποιήσεων ό,τι και να γινόταν οι αγρότες θα έβγαιναν. Δεν νομίζω ότι θα υπήρχε κάτι ώστε η κυβέρνηση να αποτρέψει αυτού του είδους τις κινητοποιήσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές θα ολοκληρωθεί πάση θυσία

Ταμειακές μηχανές και POS: Κυρώσεις σε όσες εταιρείες δεν αναβαθμίσουν τα λογισμικά τους έως 29/2

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider