Γερμανία: Κατά της τετραήμερης εργασίας ο ΥΠΟΙΚ Λίντνερ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Κατά της τετραήμερης εργασίας ο ΥΠΟΙΚ Λίντνερ
Το κλειδί για την ευημερία μας παραμένει η σκληρή δουλειά, ανέφερε και πρόσθεσε ότι ποτέ στην ιστορία μια κοινωνία δεν αύξησε την ευημερία της δουλεύοντας λιγότερο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ απέρριψε την ιδέα μιας εβδομάδας τετραήμερης εργασίας με πλήρη αμοιβή, να γίνεται ο κανόνας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αναφέρει το Bloomberg,.

«Ποτέ στην ιστορία μια κοινωνία δεν αύξησε την ευημερία της δουλεύοντας λιγότερο», είπε ο Λίντνερ σε πολιτική εκδήλωση στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Η ιδέα των μικρότερων εβδομάδων εργασίας έχει κερδίσει συμπάθειες, από τη στιγμή που η πανδημία του Covid ανέτρεψε τα ωράρια του προσωπικού και έδωσε σε πολλούς μια γεύση για το πώς διαφορετικοί τρόποι εργασίας θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Πιλοτικά προγράμματα προτείνουν ότι μια τέτοια ρύθμιση μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της πίεσης και του άγχους μεταξύ των εργαζομένων, καθώς και σε αύξηση της παραγωγικότητας και των εσόδων για τους εργοδότες τους. Περίπου 50 εταιρείες στη Γερμανία σχεδιάζουν να συμμετάσχουν σε ένα εξάμηνο πρόγραμμα που ξεκινά τον Φεβρουάριο.

Όμως ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ έχει διαφορετική άποψη: «Το κλειδί για την ευημερία μας παραμένει η σκληρή δουλειά», είπε ο Λίντνερ, ο οποίος ηγείται των Ελεύθερων Δημοκρατών που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις, ενός από τους εταίρους στον τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μασκ: Έτοιμο το ΑΙ της startup xAI- Θα είναι διαθέσιμο στους συνδρομητές X Premium+

Ουκρανία: Στο Κίεβο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Κίεβο

Μπλίνκεν: Στη Μέση Ανατολή σε αναζήτηση τρόπων λήξης του πολέμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider