Κυρανάκης: Από 1/1/2024 η ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυρανάκης: Από 1/1/2024 η ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτων
Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών, οι οποίοι θέλουν να μεταβιβάσουν ακίνητα, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης από το νέο έτος.

Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών, οι οποίοι θέλουν να μεταβιβάσουν ακίνητα, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης από το νέο έτος.

«Έχουν μείνει κάποιες μεγάλες προτεραιότητες, κάποια θέματα, που δεν προχώρησαν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, όπως η Δικαιοσύνη, τα ακίνητα, η υγεία. Έχουν μπει καλές βάσεις, έχει μπει η κουλτούρα της ψηφιακής Ελλάδας», είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στο MEGA, προαναγγέλλοντας ότι από 01/01/2024 θα ξεκινήσει η ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτων.

«Μέχρι 01/01/2024 θα μπορείς να μεταβιβάζεις το ακίνητό σου ψηφιακά στην Ελλάδα. Ένας τομέας που έχει συνδεθεί με την απόλυτη ταλαιπωρία, ένας φορέας που λέγεται κτηματολόγιο, μια διαδικασία που αφορά μεταγραφές, υποθηκοφυλακεία, δικαιολογητικά, καθυστερήσεις, όλο αυτό δουλεύουμε νυχθημερόν για να είμαστε έτοιμοι τον Ιανουάριο του 2024 και να μπορείτε να μεταβιβάσετε ψηφιακά, εύκολα το ακίνητό σας. Είναι προτεραιότητα για μας».

Όπως είπε ο υφυπουργός, «θα λειτουργεί ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου στον οποίο ο συμβολαιογράφος θα μπαίνει σε μια ψηφιακή εφαρμογή, θα απευθύνει πρόσκληση μέσω gov.gr σε αγοραστή και πωλητή. Μέσα σε αυτό το κοινό ψηφιακό περιβάλλον θα κάνεις τα πάντα, θα διαλειτουργεί η φορολογική ενημερότητα, η ασφαλιστική ενημερότητα, μια σειρά από πολλά δικαιολογητικά».

«Η μεγάλη μεταρρύθμιση είναι ότι θα μπορείτε το ακίνητό σας, εφόσον είναι κτηματογραφημένο, να μπορείτε να το μεταβιβάζετε ψηφιακά», συμπλήρωσε ο κ. Κυρανάκης, υπογραμμίζοντας πως «θα υπάρχει ψηφιακό συμβόλαιο. Σε μια ημέρα θα μπορείς να έχεις μεταβιβάσει το ακίνητό σου».

Αναφερόμενος στην καταστροφή από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, σημείωσε πως οι ζημιές καταγράφονται «ψηφιακά σε ό, τι αφορά τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους που είναι στην αρμοδιότητά μας». «Το βασικό είναι η πρόληψη και το βασικό που αφορά την πρόληψη και δουλεύει αυτήν τη στιγμή το υπουργείο μας, έχει να κάνει κυρίως με τις πυρκαγιές. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη αντιπυρική περίοδο», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Noval Property: Αυξήθηκε κατά 10 χρόνια η ωφέλιμη ζωή των ακινήτων – Χαρτοφυλάκιο 516 εκατ. ευρώ πριν το ΧΑ

Ευάλωτοι οφειλέτες: Νέο «καμπανάκι» για ένταξη στο καθεστώς προστασίας – Μόνη «ομπρέλα» από τους πλειστηριασμούς 

ESG: Πόσο έχει προσαρμοστεί η ελληνική αγορά - Τα πρόστιμα και οι νέοι φόροι

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider