Πελαγίδης: Τo Eurogroup μάς περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του - Πολύ καλό το κλίμα για την ελληνική οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πελαγίδης: Τo Eurogroup μάς περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του - Πολύ καλό το κλίμα για την ελληνική οικονομία
«Το Eurogroup μάς περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του» ανέφερε και τόνισε πως διαπίστωσε ένα πολύ καλό κλίμα για την Ελλάδα και την οικονομία μας.

Στο Λουξεμβούργο μετέβη ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Πελαγίδης, προκειμένου να συμμετάσχει, σήμερα και αύριο Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Ιουνίου, στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, καθώς και στις ετήσιες συνόδους των Συμβουλίων Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Σε δηλώσεις του, τόνισε πως πριν από λίγο παρουσιάστηκε η 2η Έκθεση Μεταπρογραμματικής Εποπτείας για την Ελλάδα, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο είναι μια έκθεση θετική και δίκαιη. «Το Eurogroup μάς περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του» ανέφερε και τόνισε πως διαπίστωσε ένα πολύ καλό κλίμα για την Ελλάδα και την οικονομία μας. «Το κλίμα αυτό είναι επιτακτικό να το κάνει κτήμα του ο ελληνικός λαός γιατί αυτός το κατάφερε με τις προσπάθειες και τις θυσίες του» υπογράμμισε.

Μάλιστα, ο κ. Πελαγίδης, πρόσθεσε πως ενώ άλλες χώρες - μέλη αντιμετωπίζουν τεχνική ύφεση και δυσκολίες, η ελληνική οικονομία παρουσιάζεται ανθεκτική, όμως «δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε σε καμία περίπτωση». «Τώρα είναι η στιγμή να πάμε παραπέρα, με οικονομικές αλλαγές που που πρέπει να εξηγηθούν στον λαό, ώστε να τις υποστηρίξει και να τις κάνει κτήμα του» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, τόνισε πως πρέπει να βελτιωθεί η λειτουργία των αγορών ώστε να παράξουν πλούτο, εισόδημα και απασχόληση. «Να βελτιώσουμε την ποιότητα και την παροχή δημοσίων αγαθών. Η καλή στιγμή για την ελληνική οικονομία και τη χώρα δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη» κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεν «αφήνει» το «γκάζι» η ΕΚΤ: Νέα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης

Η «αόρατη» πλευρά της διαπραγμάτευσης για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, που αφορά στην Ελλάδα

Λαγκάρντ: Τα επιτόκια θα παραμείνουν τόσο περιοριστικά όσο απαιτεί ο πληθωρισμός - Νέα αύξηση τον Ιούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider