Καζάκς (EKT): Χρειάζονται και άλλες αυξήσεις επιτοκίων για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καζάκς (EKT): Χρειάζονται και άλλες αυξήσεις επιτοκίων για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός
«Ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός και οι συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων θα είναι απαραίτητες προκειμένου να μειωθεί», δήλωσε ο Καζάκς σε συνέντευξή του στη λετονική τηλεόραση την Παρασκευή, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τον δρόμο νέων αυξήσεων επιτοκίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υψηλές τιμές καταναλωτή, έδειξε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάρτινς Καζάκς.

«Ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός και οι συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων θα είναι απαραίτητες προκειμένου να μειωθεί», δήλωσε ο Καζάκς σε συνέντευξή του στη λετονική τηλεόραση την Παρασκευή, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η χρηματοπιστωτική αναταραχή που ξεκίνησε στις ΗΠΑ η οποία εξαπλώθηκε και στην Ελβετία έχει περιπλέξει το έργο της ΕΚΤ να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2%. Ο Καζάκς και άλλοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ έχουν ζητήσει περισσότερες αυξήσεις, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για την υγεία του τραπεζικού συστήματος.

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη εξακολουθεί να χρήζει ειδικής αντιμετώπισης. Ενώ στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι ο ισπανικός πληθωρισμός μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ στο 3,1% τον Μάρτιο, καθώς το ενεργειακό κόστος έπεσε, o δομικός πληθωρισμός μόλις και μετά βίας μεταβλήθηκε. Στη Γερμανία, ο γενικός πληθωρισμός μειώθηκε ραγδαία, αλλά ήταν υψηλότερος από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Πάτησε απρόσμενα μεγάλο «φρένο» ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο

Γαλλία: Επιβράδυνση του πληθωρισμού για 1η φορά το 2023 - Στα ύψη οι τιμές των τροφίμων

Γερμανία: Κατά 7,1% μειώθηκε ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο τον Φεβρουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider