Credit Suisse: Ευρωπαϊκές τράπεζες «βλέπουν» μετάδοση της κρίσης - Ζητούν παρέμβαση από την ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: Ευρωπαϊκές τράπεζες «βλέπουν» μετάδοση της κρίσης - Ζητούν παρέμβαση από την ΕΚΤ
Τουλάχιστον 2 «μεγάλες» τράπεζες της Ευρώπης εξετάζουν σενάρια στα οποία η αναταραχή με την Credit Suisse μπορεί να μεταδοθεί στο σύνολο του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού κλάδου. 

Η κρίση της Credit Suisse φαίνεται πως έχει φύγει από τα σύνορα της Ελβετίας και αρχίσει να ρίχνει τη σκία της στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρώπης.

Σύμφωνα πληροφορίες του Reuters, τουλάχιστον 2 «μεγάλες» τράπεζες της Ευρώπης εξετάζουν σενάρια στα οποία η αναταραχή με την Credit Suisse μπορεί να μεταδοθεί στο σύνολο του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου.

Το πρακτορείο δεν κατονομάζει αυτές τις «μεγάλες τράπεζες», αλλά τονίζει πως οι διοικήσεις τους ζητούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να εκδώσουν ανακοινώσεις στήριξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας, Ρόμπερτ Χόζλμαν είπε πως δεν «βλέπει» μια παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, όμοια με αυτή που είχε προκαλέσει το 2008 η κατάρρευση της Lehman Brothers. «Πιστεύω πως η SVB και η Credit Suisse έχουν μάλλον ειδικά προβλήματα.

Η Credit Suisse αντιμετωπίζει ένα μακροχρόνια πρόβλημα αναδιάρθρωσης» πρόσθεσε ο Αυστριακός τραπεζίτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Στέλεχος των Δημοκρατικών ζητά έρευνα για την κατάρρευση της SVB

Παπακωνσταντίνου (ΤτΕ) για την SVB: Δεν υπάρχει ανησυχία για περαιτέρω μετάδοση της κρίσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider