Μπάρκιν (Fed): «Απίστευτα υγιής» η αγορά εργασίας - Νέες αυξήσεις επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάρκιν (Fed): «Απίστευτα υγιής» η αγορά εργασίας - Νέες αυξήσεις επιτοκίων
Τόνισε ότι ο πληθωρισμός βλάπτει τους πάντες, αλλά κυρίως τους ιδιαίτερα ευάλωτους Αμερικανούς με χαμηλότερα εισοδήματα.

Ο πρόεδρος της Fed στο Ρίτσμοντ, Τόμας Μπάρκιν δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια για να μειώσει τον υπερβολικά υψηλό πληθωρισμό, χωρίς να διευκρινίσει το μέγεθος της αύξησης που χρειάζεται.

«Η Fed κινήθηκε επιθετικά για να μειώσει τον πληθωρισμό αυξάνοντας τα επιτόκια και μειώνοντας τον ισολογισμό μας», είπε ο Μπάρκιν την Τετάρτη σε ομιλία του για την αγορά εργασίας στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας. «Έχουμε δει κάποια πρόοδο, αλλά στο 5,5% ο πληθωρισμός παραμένει πολύ πάνω από τον στόχο του 2% της Fed, και ως εκ τούτου έχουμε καταστήσει σαφές ότι έχουμε ακόμη δουλειά να κάνουμε» πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αγορά εργασίας είναι «απίστευτα υγιής» και οι διαρθρωτικές αλλαγές, όπως η γήρανση του πληθυσμού, μπορεί να σημαίνουν ότι θα παραμένει σφιχτή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τόνισε ότι ο πληθωρισμός βλάπτει τους πάντες, αλλά κυρίως τους ιδιαίτερα ευάλωτους Αμερικανούς με χαμηλότερα εισοδήματα.

«Καθώς ο πληθωρισμός έφτασε σε υψηλό 40 ετών, επηρέασε τους πάντες και υπενθύμισε στον καθένα μας πόσο μπερδεμένος, πόσο εξουθενωτικός και πόσο άδικος μπορεί να είναι. Είμαι βέβαιος ότι πολλοί από εσάς έχετε δει από πρώτο χέρι τον αντίκτυπο που είχε ο πληθωρισμός στους πιο ευάλωτους στις κοινότητές μας που ξοδεύουν τα περισσότερα ό,τι βγάζουν. Και έτσι οι υψηλότερες τιμές τους επηρεάζουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο» κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αγωγή της Hellenic Train στον ΟΣΕ για την κακή κατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής

Adidas: Αποζημίωση «μαμούθ» στον πρώην CEO - 16 εκατ. ευρώ και «ανεργία» για 18 μήνες

Bed Bath & Beyond: Άντλησε άλλα 135 εκατ. δολάρια από τη δημόσια προσφορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider