Visco της ΕΚΤ: Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σταματήσουμε την αύξηση των επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Visco της ΕΚΤ: Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σταματήσουμε την αύξηση των επιτοκίων
Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας έδειξαν αιφνιδιαστική αύξηση του πληθωρισμού στη Γερμανία και σε άλλες κορυφαίες οικονομίες της ευρωζώνης.

Oι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρέπει να συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια στη μάχη που δίνουν με τον πρωτοφανή για την Ευρωζώνη πληθωρισμό, εκτίμησε το μέλος του δ.σ. της νομισματικής αρχής, Ignazio Visco.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της ζώνης του ευρώ πρέπει να συνεχιστεί για να διασφαλιστεί ότι η προσωρινή αύξηση του πληθωρισμού που προκαλείται από ένα σοκ της προσφοράς δεν θα γίνει ένα πιο επίμονο φαινόμενο που θα υποστηρίζεται από παράγοντες της ζήτησης», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας.

Μετά την προγραμματισμένη αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης αυτόν τον μήνα, ο ρυθμός των κινήσεων των επιτοκίων θα καθοριστεί από τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία και τις προοπτικές για τις τιμές, σημείωσε ο Visco σε εκδήλωση στη Φρανκφούρτη.

Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας έδειξαν αιφνιδιαστική αύξηση του πληθωρισμού στη Γερμανία και σε άλλες κορυφαίες οικονομίες της ευρωζώνης, ωθώντας τους επενδυτές να τοποθετήσουν το ανώτατο επίπεδο που θα φτάσει το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ στο 4%, από το τρέχον επίπεδο του 2,5%.

Συζητώντας για τον κίνδυνο αυτά που γίνονται για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού να είναι πολλά ή λίγα, ο Visco είπε: «Πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί ίση βαρύτητα και στους δύο κινδύνους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το ύψος στο «κόστος» του χρήματος στην Ευρωζώνη θα συνεχίσει να αυξάνεται και μετά τον Μάρτιο

«Σοκ» για την Bundesbank: Οι πρώτες απώλειες από το 1979

gazzetta
gazzetta reader insider insider