ΕΕ: 7 κράτη προειδοποιούν την Κομισιόν κατά μιας «κόντρας» επιδοτήσεων με τις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: 7 κράτη προειδοποιούν την Κομισιόν κατά μιας «κόντρας» επιδοτήσεων με τις ΗΠΑ
Εσθονία, Φινλανδία, Αυστρία, Ιρλανδία, Τσεχία, Δανία και Σλοβακία στέλνουν μήνυμα για το αμερικανικό Inflation Reduction Act.

Μήνυμα ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην εισέλθει σε μια «κόντρα» επιδοτήσεων με τις ΗΠΑ στέλνουν 7 κράτη της ΕΕ, με κοινή επιστολή προς τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, όπως μετέδωσε το Spiegel.

Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού σημειώνει πως οι Εσθονία, Φινλανδία, Αυστρία, Ιρλανδία, Τσεχία, Δανία και Σλοβακία τονίζουν στην επιστολή τους πως η υπερβολική χρηματοπιστωτική ενίσχυση των επιχειρήσεων «που δεν δικαιολογείται αποκλειστικά και μόνο από αποτυχίες στην αγορά» θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια επικίνδυνη «κούρσα επιδοτήσεων».

Σημειώνεται πως τον Δεκέμβριο του 2022 η ΕΕ ανέφερε πως θα αναμορφώσει τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων ώστε να αποτρέψει τη διαρροή επενδύσεων στις ΗΠΑ λόγω του προγράμματος επιδοτήσεων για την πράσινη μετάβαση που έχει ονομαστεί Inflation Reduction Act, ένα πακέτο 369 δισ. δολαρίων με πολλαπλή «μόχλευση» στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να χαλαρώσει τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις για να επιτρέψει τις επενδύσεις σε εγκαταστάσεις παραγωγής σε πράσινες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένου του πράσινου υδρογόνου και των βιοκαυσίμων, σύμφωνα με προσχέδιο που επικαλούνται οι Financial Times.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Στο 5,5% η ανεργία τον Ιανουάριο - Αύξηση στις κενές θέσεις εργασίας

Γαλλία: Αναπάντεχη ανάπτυξη στο 4ο τρίμηνο - «Τσιμπημένος» και ο πληθωρισμός

Νορβηγία: Απώλειες 165 δισ. δολαρίων το 2022 για το κρατικό επενδυτικό fund - Η μεγαλύτερη ζημιά από το 2008

gazzetta
gazzetta reader insider insider