«Μαύρο» ρωσικό βίντεο προπαγάνδας με πεινασμένους Ευρωπαίους να τρώνε χάμστερ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μαύρο» ρωσικό βίντεο προπαγάνδας με πεινασμένους Ευρωπαίους να τρώνε χάμστερ
Παρουσιάζοντας ένα φανταστικό 2023, το βίντεο δείχνει την οικογένεια σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα, πάλι, με χαλασμένα παράθυρα από τα οποία μπαίνει κρύο (δεν είναι σαφές γιατί τα παράθυρα τρύπησαν, πρόκειται για «σκηνοθετική πινελιά» που εξυπηρετεί την προπαγάνδα).

Ένα χριστουγεννιάτικο βίντεο αντιευρωπαϊκής προπαγάνδας προβάλλεται στο δημοφιλές ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT και έχει προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με υπόβαθρο την «Άγια Νύχτα», το βίντεο δείχνει μια οικογένεια «Ευρωπαίων» να γιορτάζει τα Χριστούγεννα του 2021.

Βλέπουμε τον πατέρα και τη μητέρα να δίνουν στο παιδί τους για δώρο ένα χάμστερ, το οποίο φορά στο κεφάλι κόκκινη, γιορτινή κορδέλα. Στη συνέχεια, το βίντεο πηγαίνει στα Χριστούγεννα του 2022 και δείχνει ότι η ίδια οικογένεια αυτή τη φορά δεν έχει ρεύμα και βάζει το χάμστερ να τρέχει στη «ρόδα» του κλουβιού, η οποία έχει συνδεθεί με καλώδια για να παράγει ηλεκτρισμό και να ανάβουν τα λαμπάκια του δέντρου.

Παρουσιάζοντας ένα φανταστικό 2023, το βίντεο δείχνει την οικογένεια σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα, πάλι, με χαλασμένα παράθυρα από τα οποία μπαίνει κρύο (δεν είναι σαφές γιατί τα παράθυρα τρύπησαν, πρόκειται για «σκηνοθετική πινελιά» που εξυπηρετεί την προπαγάνδα). Η οικογένεια μαγειρεύει σούπα και ο πατέρας φαίνεται να βγάζει από το στόμα του την κορδέλα του χάμστερ. Η διαφήμιση τελειώνει με το μήνυμα: «Καλά αντιρωσικά Χριστούγεννα. Αν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν σας λένε από πού είναι αυτό, το RT είναι διαθέσιμο μέσω VPN».

Ο Igor Sushko, πρώην οδηγός αγώνων αυτοκινήτου που γεννήθηκε στην Ουκρανία, έγραψε στο Twitter για το τηλεοπτικό σποτ: «Προπαγανδιστικές διαφημίσεις βγαίνουν σε ρωσικά κανάλια και είναι διαθέσιμες μέσω Διαδικτύου στην Ευρώπη, έχουν στόχο να τρομάξουν τους Ευρωπαίους με όπλο την ενεργειακή τρομοκρατία». Αν κάποιος δει τη συγκεκριμένη διαφήμιση σίγουρα δεν μπορεί να του χρεώσεις λάθος ή υπερβολή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζελένσκι: Οι Ουκρανοί δεν περιμένουν το θαύμα των Χριστουγέννων, το δημιουργούν μόνοι τους

Το εμβληματικό πρωτοσέλιδο της Liberation με Πούτιν - «2022: Μια χρονιά με φωτιά και αίμα»

Washington Post: Μπάιντεν και Ζελένσκι έχουν σημαντικές διαφορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider