Πώς προχωρά «αραβική» τουριστική επένδυση άνω των 200 εκατ. ευρώ στο Πόρτο Χέλι

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς προχωρά «αραβική» τουριστική επένδυση άνω των 200 εκατ. ευρώ στο Πόρτο Χέλι
Σε διαβούλευση για υπαγωγή στις «Στρατηγικές Επενδύσεις» το σχέδιο κατασκευής και λειτουργίας σύγχρονου και πολυτελούς συγκροτήματος μικτής τουριστικής εκμετάλλευσης με 100 δωμάτια και 15 κατοικίες, στην περιοχή της Ερμιόνης.

Προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση μιας μεγάλης τουριστικής επένδυσης, άνω των 200 εκατ. ευρώ, που αφορά στην κατασκευή και λειτουργία ενός σύγχρονου και πολυτελούς συγκροτήματος μικτής τουριστικής εκμετάλλευσης (Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα) στην περιοχή του Πόρτο Χέλι.

Το αντικείμενο του επιχειρησιακού σχεδιασμού αφορά στην ίδρυση και λειτουργία σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος στη θέση Πετροθάλασσα της Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης, του Δήμου Ερμιονίδας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Με βάση τον σχεδιασμό, το ξενοδοχείο θα διαθέτει 100 δωμάτια και 15 Τουριστικές Επιπλωμένες Κατοικίες προς πώληση ή/ και εκμετάλλευση.

Ο φορέας της επένδυσης και η περιοχή

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία «ΣΚΑΡΛΕΤ ΜΠΗΤΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» με διακριτικό τίτλο «SCARLET BEACH», που φέρεται να είναι Αραβικών συμφερόντων (Royal Group). Το έργο προϋπολογίζεται στα 203 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθούν κατά βιώσιμο τρόπο 188 νέες Ε.Μ.Ε. (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας).

Η περιοχή της ανάπτυξης βρίσκεται στην παραλία των Αγίων Αναργύρων, 2,7 χιλιόμετρα ανατολικά της Πετροθάλασσας, οκτώ χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ερμιόνης και 9,5 χιλιόμετρα ανατολικά από το Πόρτο Χέλι. Η τοποθεσία έχει νοτιοανατολικό προσανατολισμό και θέα στη θάλασσα. Το αγροτεμάχιο στο οποίο προβλέπεται να αναπτυχθεί το θέρετρο έχει έκταση 234.686,39 τ.μ.

Η περιοχή επέμβασης χωροθετείται, σε εκτός σχεδίου περιοχή η οποία υπάγεται διοικητικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στον Δήμο Ερμιονίδας. Για την περιοχή του έργου ισχύει το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Πελοποννήσου.

Το προτεινόμενο έργο συνάδει με τις γενικές κατευθύνσεις του καθώς βρίσκεται σε Ζώνη με Δυνατότητα Τουριστικής Ανάπτυξης. Επιπλέον το έργο βρίσκεται εκτός προστατευόμενων περιοχών (Natura 2000 ή Καταφύγιο Άγριας Ζωής, Εθνικό Πάρκο κλπ) και εκτός δασικών ή αναδασωτέων εκτάσεων, διατηρητέων μνημείων της φύσης και αισθητικών δασών, κηρυγμένων διατηρητέων μνημείων, οριοθετημένων αρχαιολογικών ζωνών, εθνικών δρυμών και υγροτόπων διεθνούς σημασίας.

Η διαβούλευση

Η εταιρεία επιθυμεί την υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου στις διατάξεις του Ν.4864/2021 ως «Στρατηγική Επένδυση 1» (άρθρο2, παράγραφος 1αα), αιτούμενη τη λήψη κινήτρων των άρθρων 7 (ΕΣΧΑΣΕ) και άρθρο 8 Φορολογικά κίνητρα (παράγραφο 2, περίπτωση α).

Ο επενδυτικός φάκελος «Τουριστική Ανάπτυξη – Σύνθετη Τουριστική Μονάδα» της εταιρείας «ΣΚΑΡΛΕΤ ΜΠΗΤΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» κατατέθηκε στην εταιρεία ENTERPRISE GREECE με την υπ’ αριθ. 10100/23-6-2022 αίτηση η οποία τροποποιήθηκε με τα υπ’ αριθ. 101107/07-11-2022 συμπληρωματικά στοιχεία. Η διαδικασία έχει τεθεί σε καθεστώς διαβούλευσης έως και τις 18/12.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακίνητα – Αττική: Πτώση συναλλαγών και αύξηση αξιών – Οι εξαιρέσεις, τα ποσοστά ανόδου και ο «χάρτης» του Λεκανοπεδίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider