Η Κομισιόν δίνει 5,5 εκατ. ευρώ για ασφαλείς κατοικίες στους Ουκρανούς πρόσφυγες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κομισιόν δίνει 5,5 εκατ. ευρώ για ασφαλείς κατοικίες στους Ουκρανούς πρόσφυγες
Τα έργα παρέχουν μια εκτίμηση των αναγκών στέγασης, αντιστοιχίζουν τις ανάγκες με τις προσφορές ιδιωτών και παρέχουν καθοδήγηση σε πιθανούς οικοδεσπότες.

Το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Κομισιόν για να βρεθούν ασφαλείς κατοικίες για όσους προσπαθούν να ξεφύγουν από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Τα παραπάνω δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, μιλώντας στο Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου σχετικά με τις νόμιμες οδούς προς την προστασία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το project διαχειρίζεται η Διεθνής Ομοσπονδία Εταιρειών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC).

Τα έργα παρέχουν μια εκτίμηση των αναγκών στέγασης, αντιστοιχίζουν τις ανάγκες με τις προσφορές ιδιωτών και παρέχουν καθοδήγηση σε πιθανούς οικοδεσπότες. Το σχέδιο ενισχύει την πρωτοβουλία «ασφαλείς κατοικίες», η οποία προτάθηκε από την Επιτροπή τον Ιούνιο.

Η πρωτοβουλία «ασφαλείς κατοικίες» έχει σκοπό να βοηθήσει τα κράτη μέλη, τις περιφερειακές και τοπικές αρχές και την κοινωνία των πολιτών που διοργανώνουν πρωτοβουλίες για την ιδιωτική στέγαση των ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας αναζητώντας καταφύγιο στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κομισιόν προτείνει ειδικό δικαστήριο για τη δίωξη του εγκλήματος της επιθετικότητας της Ρωσίας

Bloomberg: Η ΕΕ έχει μεγάλη εξάρτηση από Ρωσία για LNG και πληρώνει δισ. για αυτό

gazzetta
gazzetta reader insider insider