Επικεφαλής οικονομολόγος ΟΟΣΑ: Μεγάλες πιθανότητες για μπλακάουτ στην Ευρώπη το 2023 και το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επικεφαλής οικονομολόγος ΟΟΣΑ: Μεγάλες πιθανότητες για μπλακάουτ στην Ευρώπη το 2023 και το 2024
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο black out στην Ευρώπη το 2023 και το 2024, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, Αλβάρο Σάντος Περέιρα, τονίζοντας πως η πιθανότητα ενός «σκληρού χειμώνα», ενισχύει τις πιθανότητες για διακοπές στην παροχή ενέργειας.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο black out στην Ευρώπη το 2023 και το 2024, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, Αλβάρο Σάντος Περέιρα, τονίζοντας πως η πιθανότητα ενός «σκληρού χειμώνα», ενισχύει τις πιθανότητες για διακοπές στην παροχή ενέργειας.

Μιλώντας στην εφημερίδα Le Figaro, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ τόνισε ότι προτεραιότητα για την Ευρώπη πρέπει να είναι η παροχή κοινής απάντησης των μελών της διότι, όπως σημειώνει, εάν τα κράτη ξεκινήσουν έναν αγώνα δρόμου για επιδοτήσεις στους παραγωγούς τους, χωρίς να λάβουν υπόψη τους άλλους, αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα ανταγωνισμού, τα οποία θα είναι επιζήμια για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

«Η ΕΕ πρέπει να δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας το συντομότερο δυνατό. Είναι σαφές, ότι πρέπει να προχωρήσουμε προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και να αποφασίσουμε κοινές ενεργειακές πολιτικές», αναφέρει, υπογραμμίζοντας, ότι «όπως η κρίση της Covid επιτάχυνε την ψηφιοποίηση, αυτή η ενεργειακή κρίση θα επιταχύνει την πράσινη μετάβαση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Κυβέρνηση για χρεώσεις ATM: Κανένα περιθώριο - Θα παρέμβουμε και νομοθετικά εάν χρειαστεί

Στα χέρια του ΟΠΑΠ η Stoiximan - Εξαγόρασε το υπόλοιπο 15,51% έναντι 191,6 εκατ. ευρώ

Η Skroutz στα «ραντάρ» της Επ. Ανταγωνισμού για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider