Συναλλαγματική κρίση σε 3 χώρες στην Ευρώπη το 2023 - Ποιες είναι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συναλλαγματική κρίση σε 3 χώρες στην Ευρώπη το 2023 - Ποιες είναι
Για ποιες ευρωπαϊκές χώρες χτυπάει την καμπάνα της η Νοmura.

Η Tσεχία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία αντιμετωπίζουν κίνδυνο κρίσης των συναλλαγματικών ισοτιμιών κατά τη διάρκεια του 2023 καθώς οι δημοσιονομικές και εξωτερικές προκλήσεις αυξάνονται, όπως προειδοποιεί η Nomura.

H Nomura αξιολόγησε την ευπάθεια 32 αναδυόμενων αγορών σε ενδεχόμενη νομισματική κρίση, συμπεριλαμβάνοντας μέσα στους δείκτες της ανάλυσής της τα αποθέματα συναλλάγματος, τα επιτόκια, τα δημοσιονομικά μέτρα και τις τρέχουσες συναλλαγές, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις τρεις χώρες της Ευρώπης.

  • Το φιορίνι της Ουγγαρίας συγκαταλέγεται στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών με τις χειρότερες επιδόσεις φέτος μετά την αναστολή από την ΕΕ δισεκατομμυρίων ευρώ που προορίζονται για την χώρα λόγω ανησυχιών για τη διαφθορά.
  • Τα νομίσματα της Ρουμανίας και της Τσεχίας έχουν επίσης υποχωρήσει πάνω από 8% έναντι του δολαρίου.

Η ευπάθεια των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών είναι πλέον στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών και η Nomura εξέδωσε μια «δυσοίωνη προειδοποίηση» για αυξανόμενους κινδύνους ευρείας βάσης.

Η Αίγυπτος, η Σρι Λάνκα, η Τουρκία και το Πακιστάν έχουν ήδη βιώσει νομισματικές κρίσεις και δεν έχουν βγει ακόμη από το «τούνελ», όπως τονίζουν οι αναλυτές της Nomura, Μπομπ Σουμπάραμαν και Σι Γινγκ Τοχ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Σε χαμηλό εβδομάδας το bitcoin μετά την FTX

Ανεβάζει τον πήχη για τις μετοχές των Πειραιώς - Eurobank η Morgan Stanley

Χρηματιστήριο: Αυξάνει την τιμή στόχο για τον Γενικό Δείκτη η Goldman Sachs

gazzetta
gazzetta reader insider insider