Σταϊκούρας: Τριπλάσια του μέσου όρου της ΕΕ η ανάπτυξη το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Τριπλάσια του μέσου όρου της ΕΕ η ανάπτυξη το 2023
Ανάπτυξη διπλάσια του μέσου ευρωπαϊκού όρου φέτος και άνοδος ΑΕΠ το 2023 σημαντικά βραδύτερη μεν αλλά και πάλι 3πλάσια του μέσου όρου της ΕΕ προανήγγειλε ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας στο REΑL FM.

Ανάπτυξη διπλάσια του μέσου ευρωπαϊκού όρου φέτος και άνοδος ΑΕΠ το 2023 σημαντικά βραδύτερη μεν αλλά και πάλι 3πλάσια του μέσου όρου της ΕΕ προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας στο REΑL FM. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών έκανε σαφές πως το πρόβλημα του πληθωρισμού θα είναι μαζί μας και το 2023 γιατί προβλέπεται άνοδος 5% επιπλέον της αύξησης κατά 10% φέτος.

Ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε επίσης την κατά 50% του ΑΕΠ η μείωση του χρέους στην 3ετία (2021-2023), ενώ επιβεβαίωσε πως θα είναι 1 δισ. ευρώ το «μαξιλάρι» για μέτρα που σχετίζονται με πρόσθετα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν από το ενεργειακό κόστος ή από άλλα πεδία.

Προανήγγελλε πως θα είναι θετική η έκθεση των θεσμών στο πακέτο που θα ανακοινωθεί αύριο, οδηγώντας στην εκταμίευση κάποιων πρόσθετων πόρων που αφορούν στην ενίσχυση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.

Σε ερώτημα για νέα μέτρα στήριξης, ειδικά για το κόστος των στεγαστικών δανείων, έκανε σαφές πως υπάρχουν και άλλα προβλήματα όπως τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο που υφίστανται ένα σημαντικό πρόβλημα την τελευταία περίοδο αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες ανάγκες, όπως επισήμανε. Όλα τα μέτωπα συνεκτιμώνται, είπε και σε κάθε περίπτωση «αν υπάρχει χώρος. Θα υπάρξουν πρόσθετες πρωτοβουλίες» ανέφερε.

Εξήγησε πως οι δυνατότητες θα είναι άλλες αν οι τιμές της ενέργειας είναι στα επίπεδα Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου και άλλες αν η επιδότηση που χρειάζεται από τον Κρατικό προϋπολογισμό είναι στα επίπεδα Οκτωβρίου. «Δεν είναι εύκολο να τοποθετηθώ Γιατί θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ενισχύσουμε την κοινωνία» είπε. Έκανε σαφές πως η σταθεροποίηση στα δημόσια οικονομικά μας είναι προτεραιότητά μας με δεδομένα το υψηλό κόστος δανεισμού σε όλη την Ευρώπη το 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προϋπολογισμός 2023: Άνοδος ΑΕΠ κατά 1,8%, στο 5% ο πληθωρισμός - Μεγάλη μείωση χρέους, επιστροφή σε πλεόνασμα 0,7%

Ρεύμα: Μειωμένες κατά 10% οι χρεώσεις που ανακοινώθηκαν για τον Δεκέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider