Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ - Κάμψη στις τιμές παραγωγού τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ - Κάμψη στις τιμές παραγωγού τον Οκτώβριο
Μετά από την κάμψη που κατέγραψε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο.

Ακόμα ένα σημάδια αποκλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας, με τον δείκτη τιμών παραγωγού να κινείται κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών για τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα, ο δείκτης PPI διαμορφώθηκε στο 8% για τον περασμένο μήνα έναντι 8,4% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 8,3%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο PPI διαμορφώθηκε στο 0,2%, όπως και τον Σεπτέμβριο ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 0,45.

Ο δομικός PPI, εκτός των τιμών ενέργειας και τροφίμων, σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 6,7% από 7,2% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 7,2%. Ο μηναίος δομικός PPI έμεινε «παγωμένος» στο 0% έναντι 0,2% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 0,3%.

Υπενθυμίζεται πως τα σημερινά στοιχεία έρχονται μετά από την κάμψη που κατέγραψε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο, που διαμορφώθηκε 7,7% έναντι 8,2% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 7,9%.

Εξάλλου, ο δείκτης US Empire για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην αμερικανική οικονομία ενισχύθηκε στις 4,5 μονάδες για τον Νοέμβριο από τις -9,1 τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις -6 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βιλερουά της ΕΚΤ: Η «κορύφωση» του αμερικανικού πληθωρισμού είναι καλά νέα για όλους μας

gazzetta
gazzetta reader insider insider