Σταϊκούρας: Το δημόσιο δεν έχει κάνει αρκετά για την εξοικονόμηση ενέργειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Το δημόσιο δεν έχει κάνει αρκετά για την εξοικονόμηση ενέργειας
Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο θα υπάρξουν ελαφρύνσεις.

Πραγματοποιείται μια συστηματική προσπάθεια από την κυβέρνηση να αντιμετωπιστεί αυτή η πρωτοφανής εξωγενής κρίση με την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών και μέτρα περιορισμού της ακρίβειας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ3.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας στο δημόσιο, για την οποία θα γίνουν αύριο ανακοινώσεις, επισημαίνοντας πως πρέπει να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις από τους φορείς. Τόνισε ότι θα ληφθούν μέτρα αν δεν φανεί μετά από κάποια στάδια πως δεν επαρκούν οι εν λόγω παρεμβάσεις εξοικονόμησης και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας.

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο θα υπάρξουν ελαφρύνσεις και επανέλαβε ότι αυτές οι ελαφρύνσεις έφταναν τα 8,5 δισ. πριν από τρεις μήνες, ενώ σήμερα είναι αρκετά πάνω από 10 δισ. ευρώ σήμερα. Οι παρεμβάσεις μάλιστα υπερβαίνουν τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση διατήρησε τους φόρους στα καύσιμα για να δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «τα παίρνουμε από όλους και τα μοιράζουμε σε εκείνους που έχουν ανάγκη».

Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα τα καταφέρνει

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση στο δημαρχείο Καλαμαριάς, με τον δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλη, όπου δήλωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα τα καταφέρνει. Κοινωνία, τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτεία έχουμε αποδείξει την τελευταία τριετία ότι μπορούμε να πάμε τη χώρα μπροστά». «Θα συνεχίσουμε με την ίδια σύνεση, σοβαρότητα, μετριοπάθεια, υπευθυνότητα και διορατικότητα να εργαζόμαστε και για το επόμενο διάστημα», πρόσθεσε.

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τον δήμο Καλαμαριάς, τον δήμαρχο, με τον οποίο έχω μία εξαιρετική, αδιάλειπτη σχέση και συνεργασία, έτσι ώστε να ακούσω, να ακούσει η πολιτεία και το υπουργείο Οικονομικών, τις προτεραιότητες του δήμου για το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και τα προβλήματα» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Δεσμεύτηκε πως «ο δίαυλος επικοινωνίας που ούτως ή άλλως προϋπήρχε, θα εξακολουθήσει να υπάρχει και στο μέλλον, έτσι ώστε μέσα από την ορθολογική αξιοποίηση των όποιων περιορισμένων πόρων διαθέτουμε να βοηθήσουμε την καθημερινότητα και ακόμα περισσότερο εδώ στον δήμο Καλαμαριάς, με στοχευμένες πρωτοβουλίες, με στοχευμένες πολιτικές, πέρα και πάνω όλων αυτών που αναλαμβάνουμε, έτσι ώστε να σταθούμε δίπλα σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε δήμο, ο οποίος έχει περισσότερες δυσκολίες, προκειμένου να έχουμε με τις λιγότερες δυνατές αρνητικές οικονομικές συνέπειες από τη νέα εξωγενή κρίση, την ενεργειακή κρίση και κατ' επέκταση τον πληθωρισμό».

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ακόμη πως «δεν είναι συγκυριακή η συγκεκριμένη επίσκεψη στο δήμο Καλαμαριάς, δεν είναι προεκλογική επίσκεψη. Είναι επίσκεψη ουσίας, την οποία σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα πρέπει να επιστρέψω σε σας με ξεκάθαρες απαντήσεις για να κάνετε σχεδιασμούς επ' ωφελεία της κοινωνίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Άνοδο των επιτοκίων καταθέσεων φέρνει η δεύτερη κίνηση από την ΕΚΤ – Νέα μεγάλη αύξηση στο κόστος δανεισμού

Σύστημα «ποινών» σε δημόσιους φορείς που σπαταλούν ενέργεια, καμπάνια για τους ιδιώτες – Το σχέδιο για εξοικονόμηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider