Κίνα: Προς νέα ρεκόρ οι εμπορικές συναλλαγές με τη Ρωσία, σύμφωνα με τον Σι Τζινπίνγκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Προς νέα ρεκόρ οι εμπορικές συναλλαγές με τη Ρωσία, σύμφωνα με τον Σι Τζινπίνγκ
Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών διαμορφώθηκε σε 65,81 δισ. δολάρια μέσα στο πρώτο 5μηνο του 2022, αυξημένο 28,9% σε ετήσια βάση.

Την άποψη πως το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας θα φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών μέσα στους επόμενους μήνες εξέφρασε ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, μιλώντας στο διεθνές οικονομικό φόρου της Αγίας Πετρούπολης, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.

Οι αναφορές του Σι έρχονται καθώς η Μόσχα στρέφεται ολοένα και περισσότερο στην οικονομική συνεργασία με το Πεκίνο, εν μέσω των επιπτώσεων που έχουν οι κυρώσεις των χωρών της Δύσης στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Η συνεργασία της Κίνας και της Ρωσίας ενισχύεται» ανέφερε ο Σι, προσθέτοντας πως το διμερές εμπόριο των δύο πλευρών ανήλθε σε δεκάδες δισ. δολάρια για το α' τρίμηνο του 2022.

«Μπορούμε να περιμένουμε νέα ρεκόρ σε αυτό τους επόμενους μήνες, ενδεικτικό της σπουδαίας σχέσης μεταξύ των δύο κρατών μας» συμπλήρωσε ο Κινέζος πρόεδρος.

Σύμφωνα με το CNCB, τα στοιχεία της Κίνας δείχνουν πως το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών διαμορφώθηκε σε 65,81 δισ. δολάρια μέσα στο πρώτο 5μηνο του 2022, αυξημένο 28,9% σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, το Πεκίνο επιμένει να μην χαρακτηρίζει ως εισβολή τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fujian: Το τρίτο της αεροπλανοφόρο καθέλκυσε η Κίνα

Sberbank: Η οικονομία της Ρωσίας θα επανέλθει μετά από 10 χρόνια στα προ των κυρώσεων επίπεδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider