Γεωργιάκος (Intrum Hellas): Οικιστικά ακίνητα και logistics στο επίκεντρο της αγοράς ακινήτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάκος (Intrum Hellas): Οικιστικά ακίνητα και logistics στο επίκεντρο της αγοράς ακινήτων
Η παρούσα συγκυρία προβληματίζει εύλογα την αγορά, σημείωσε ο κ. Γεωργιάκος, δεν ανακόπτει όμως την ανοδική της πορεία.

Οικιστικά ακίνητα και logistics βρίσκονται στο επίκεντρο της εγχώριας αγοράς ακινήτων, μαζί με τον κλάδο του τουρισμού, τόνισε χθες ο Κωνσταντίνος Γεωργιάκος, General Manager της Intrum Hellas REO Solutions στο 4ο ΝPL Summit. Η παρούσα συγκυρία που επιβαρύνεται από το συνδυασμό του πολέμου στην Ουκρανία, της αύξησης του ενεργειακού και κατασκευαστικού κόστους και τον πληθωρισμό, προβληματίζει εύλογα την αγορά, σημείωσε ο κ. Γεωργιάκος, δεν ανακόπτει όμως την ανοδική της πορεία.

Ο επικεφαλής της εταιρείας REO που έχει ιδρύσει η Intrum Hellas αναφέρθηκε στη ζήτηση που υπάρχει για οικιστικά ακίνητα, στα οποία μετά από χρόνια, υπάρχει νέα οικοδομική δραστηριότητα, και μάλιστα, επισήμανε ότι ζήτηση υπάρχει και από funds που αναζητούν ολόκληρα χαρτοφυλάκια, νεόδμητων και παλαιότερων κατοικιών.

Ο κ. Γεωργιάκος αναφέρθηκε και στο επενδυτικό ενδιαφέρον νέας γενιάς logistics, όπως και σταθερά σε ακίνητα που σχετίζονται με τον τουρισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εξειδικευμένα πεδία όπως ο ιατρικός τουρισμός ή εξοχικές κατοικίες είναι στο επίκεντρο.

Μετά από δύο χρόνια πλήρους λειτουργίας στην ελληνική αγορά, η Intrum Hellas REO Solutions έχει αυτή τη στιγμή υπό διαχείριση περίπου 8 χιλιάδες ακίνητα, αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Για την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων αυτών, η εταιρεία συνεργάζεται με επενδυτές, επενδύει στην δική τη πλατφόρμα διαχείρισης Property Base και σε custom – made prop - tech εργαλεία, ενώ μέσα στο 2022 θα λανσάρει και το δικό της web site.

Οι εταιρείες REO των servicers δίνουμε προστιθέμενη αξία στην αγορά ακινήτων, συμβάλλοντας στην υλοποίηση των πλάνων του Ηρακλή, είτε αποκτώντας ακίνητα μέσω των πλειστηριασμών και προχωρώντας σε «ωρίμανσή» τους, είτε προσελκύοντας τρίτους για να αγοράσουν ακίνητα κατά τους πλειστηριασμούς, είπε ο κ. Γεωργιάκος, σημειώνοντας ότι υπάρχει πάντοτε η μέριμνα για τους ευπαθείς δανειολήπτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider