Χωρίς επιφυλάξεις από τη Eurostat δημοσιεύτηκαν τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας για το έλλειμμα και το χρέος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χωρίς επιφυλάξεις από τη Eurostat δημοσιεύτηκαν τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας για το έλλειμμα και το χρέος
Στο πλαίσιο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος (ΔΥΕ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Eurostat δημοσίευσε στις 22/04/2022 τα στοιχεία της πρώτης κοινοποίησης του ελλείμματος και του χρέους της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2021.

Στο πλαίσιο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος (ΔΥΕ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Eurostat δημοσίευσε στις 22/04/2022 τα στοιχεία της πρώτης κοινοποίησης του ελλείμματος και του χρέους της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2021, μαζί με τις επανεκτιμήσεις των αντίστοιχων στοιχείων για τα έτη 2018, 2019 και 2020, για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Δελτίο Τύπου 46/2022 - 22 Απριλίου 2022 της Eurostat είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Eurostat.

Οι δημοσιονομικές στατιστικές της Ελλάδος δημοσιεύτηκαν από τη Eurostat χωρίς επιφυλάξεις για 24 η συνεχή φορά από το Νοέμβριο 2010.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τη σταθερή και εδραιωμένη αποδοχή των δημοσιονομικών στατιστικών που καταρτίζει η ΕΛΣΤΑΤ ως στατιστικών στοιχείων που ικανοποιούν πλήρως τους κανόνες και τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Κανονισμών και των διεθνών στατιστικών προτύπων γενικότερα, και επιβεβαιώνει τις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΛΣΤΑΤ για την παραγωγή σταθερά αξιόπιστων στατιστικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider