Η Ρωσία επιμένει για την πληρωμή φυσικού αερίου σε ρούβλια, «κοιτώντας» προς την Ασία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ρωσία επιμένει για την πληρωμή φυσικού αερίου σε ρούβλια, «κοιτώντας» προς την Ασία
Η Ρωσία δεν πρόκειται να εξάγει φυσικό αέριο δωρεάν, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η κυβέρνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν επιμένει στη θέση της για το ότι οι πληρωμές στη Ρωσία από χώρες του εξωτερικού για την αγορά φυσικού αερίου θα πρέπει να γίνουν σε ρούβλια.

Εν μέσω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι ισχυρές χώρες της Δύσης και τα μέλη της ομάδας των G-7 έχουν υπογραμμίσει πως δεν πρόκειται να πληρώσουν τη Μόσχα σε ρούβλια, καθώς αυτό δεν προβλέπεται στα συμβόλαια που είχαν υπογραφεί μεταξύ των συμβαλλόμενων πλευρών.

Απαντώντας στα παραπάνω, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τρίτη ότι οι εταιρείες της Δύσης πρέπει να καταλάβουν ότι ο οικονομικός πόλεμος εις βάρος της Ρωσίας έχει αλλάξει τα δεδομένα και πως η αγορά ρωσικού φυσικού αερίου θα πρέπει να γίνει με ρούβλια.

Ο συνεργάτης του Πούτιν επανέλαβε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να εξάγει φυσικό αέριο δωρεάν και πρόσθεσε πως η Μόσχα εργάζεται για τρόπους με τους οποίους οι πληρωμές σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο να γίνουν με απλό τρόπο, μέχρι την 31η Μαρτίου.

Ετοιμότητα για τη διάθεση αερίου στην Ασία

Η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, της Άνω Βουλής της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ματβινένγκο, ανέφερε πως η χώρα της είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο οριστικής παύσης αγορών φυσικού αερίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ίδια σημείωσε πως εάν η Ευρώπη αρνηθεί να πληρώσει τη Ρωσία, τότε η Μόσχα μπορεί να ανακατευθύνει το φυσικό αέριο της σε άλλες περιοχές, όπως η Ασία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Όχι» από τη G7 στις πληρωμές σε ρούβλι για τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου

Ιαπωνία: Η κυβέρνηση καλεί τις ενεργειακές εταιρείες να αρνηθούν τις πληρωμές ρωσικού αερίου σε ρούβλια

Αέριο: Δεν υπάρχει ρωσικό αίτημα προς την Ελλάδα για πληρωμή σε ρούβλια

gazzetta
gazzetta reader insider insider