Αδ. Γεωργιάδης: Εκτός τόπου και χρόνου η συζήτηση για νέα μέτρα στήριξης

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αδ. Γεωργιάδης: Εκτός τόπου και χρόνου η συζήτηση για νέα μέτρα στήριξης
Δεν τίθεται θέμα νέου lockdown, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων κατά την παρουσίαση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

Η συζήτηση για νέα μέτρα στήριξης είναι «εκτός τόπου και χρόνου», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων κατά την παρουσίαση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. «Δεν μπορούν να υπάρξουν νέα οικονομικά μέτρα σε συνθήκες πληθωρισμού σαν αυτές», εξήγησε. «Πρέπει όλοι να καταλάβουν πού βρισκόμαστε», είπε για να συμπληρώσει πως στόχος όλων των μέτρων είναι να «έχουμε γιορτές με την αγορά να λειτουργεί».

Ξεχωριστά ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα νέου lockdown. «Δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο που θα επηρεάσει τη ζωή των εμβολιασμένων, καθώς δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να το κάνουμε. Οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν. Κινδυνεύουν να νοσήσουν. Άρα δεν υπάρχει βάση να περιορίσεις ατομικές ελευθερίες σε ανθρώπους που δεν κινδυνεύουν», τόνισε.

Νωρίτερα ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3, είπε ότι δεν θα γίνει καθολικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. «Καμία ευρωπαϊκή χώρα αυτή την χρονική στιγμή δεν έχει προχωρήσει σε ένα πλήρες απαγορευτικό και σε υποχρεωτικό εμβολιασμό πέραν της Αυστρίας». δήλωσε.

Ανέφερε παράλληλα ότι στην Ιταλία, η τραυματική εμπειρία στο Μπέργκαμο σόκαρε την κοινωνία αλλά και την συσπείρωσε ως προς τον εμβολιασμό σημειώνοντας, ωστόσο πως ούτε η κυβέρνηση Ντράγκι έχει προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό παρά μόνο στους υγειονομικούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider