Ισπανία: «Στοπ» στο 8μηνο σερί μείωσης της ανεργίας τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ισπανία: «Στοπ» στο 8μηνο σερί μείωσης της ανεργίας τον Οκτώβριο
Στους επιμέρους κλάδους, η ανεργία μειώθηκε στις υπηρεσίες, τις κατασκευές και τη βιομηχανία, ωστόσο αυξήθηκε 5,1% στη γεωργία.

Παύση μπήκε στο οκτάμηνο σερί μείωσης της ανεργίας τον Οκτώβριο στην Ισπανία, καθώς η επίδραση από τη χαλάρωση των lockdowns εξασθενεί.

Μόλις 734 λιγότερα άτομα εγγράφηκαν ως αναζητούντες εργασία σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, μείωση 0,02%, όπως έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, σε σύγκριση με πτώση άνω του 2% τους προηγούμενους μήνες.

Ωστόσο, τα στοιχεία σηματοδοτούν την πρώτη φορά που η ανεργία μειώθηκε τον Οκτώβριο, από το 1975, καθώς συνήθως η ανεργία αυξάνεται αυτό τον μήνα.

Στους επιμέρους κλάδους, η ανεργία μειώθηκε στις υπηρεσίες, τις κατασκευές και τη βιομηχανία, ωστόσο αυξήθηκε 5,1% στη γεωργία.

Συνολικά, περίπου 3,26 εκατ. άνθρωποι ήταν άνεργοι τον Οκτώβριο, περίπου 570.000 λιγότεροι από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Κατοικίες: Οι κινήσεις που «κλειδώνουν» την επιστροφή ενοικίου – Τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι έως το τέλος Σεπτεμβρίου

ΕΦΚΑ: Ολοταχώς προς τη σύνταξη βγαίνει η γενιά των baby boomers - Γιατί συνεχίζουν να εργάζονται

AρρένΑ: Αύξηση πωλήσεων για το «νερό του Ολυμπιακού» - Οι στόχοι της οικογένειας Τσάκου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider