Γερμανία: Αμετάβλητη στο 5,5% η ανεργία τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Αμετάβλητη στο 5,5% η ανεργία τον Σεπτέμβριο
Αμετάβλητο στο 5,5% παρέμεινε τον Σεπτέμβριο το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό της ανεργίας στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, με τον αριθμό των ανέργων να μειώνεται κατά 30.000 στα 2,5 εκατ., σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.

Αμετάβλητο στο 5,5% παρέμεινε τον Σεπτέμβριο το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό της ανεργίας στην Γερμανία, με τον αριθμό των ανέργων να μειώνεται κατά 30.000 στα 2,5 εκατ., σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.

Σημειώνεται παράλληλα πως οι αναλυτές ανέμεναν μείωση του αριθμού των ανέργων κατά 33.000.

«Η αγορά εργασίας συνεχίζει με τη θετική της εξέλιξη. Τόσο η ανεργία όσο και η υποαπασχόληση μειώνονται σημαντικά», ανέφερε με αφορμή τα παραπάνω στοιχεία ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εργασίας, Ντάνιελ Τέρζενμπαχ.

Σύμφωνα με το Reuters, τα επικαιροποιημένα στοιχεία για την αγορά εργασίας στην Γερμανία υποδηλώνουν το γεγονός πως η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης δεν έχει επηρεαστεί σημαντικά -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- από τα προβλήματα που παρατηρούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider