Έτοιμη να αυξήσει το κόστος δανεισμού η BoE έως το τέλος του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έτοιμη να αυξήσει το κόστος δανεισμού η BoE έως το τέλος του 2022
Μια τέτοια κίνηση θα θέσει την BoE μπροστά από τη Fed, η οποία δεν προβλέπεται να αυξήσει τα επιτόκια μέχρι το 2023.

Προς την κατεύθυνση της αύξησης του κόστους δανεισμού αναμένεται να κινηθεί η Τράπεζα της Αγγλίας έως το τέλος του 2022, νωρίτερα από ό, τι αναμένονταν, ενώ υπάρχει πιθανότητα η αύξηση έρθει ακόμη νωρίτερα, εξαιτίας της σταθερής οικονομικής ανάκαμψης και του υψηλού πληθωρισμού, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Όπως και οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο, η BoE μείωσε το κόστος δανεισμού στο απόγειο της κρίσης της πανδημίας και επίσης επανεκκίνησε το πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης. Αλλά καθώς οι καθημερινοί θάνατοι από τον COVID-19 μειώθηκαν χάρη στον διευρυμένο εμβολιασμό, μεγάλο μέρος της ζωής στη Βρετανία επέστρεψε στο φυσιολογικό.

Μια τέτοια κίνηση θα θέσει την BoE μπροστά από τη Fed, η οποία δεν προβλέπεται να αυξήσει τα επιτόκια μέχρι το 2023, αν και η Fed αναμένεται να ανακοινώσει ένα σχέδιο για να μειώσει τις αγορές περιουσιακών της στοιχείων αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με μια ξεχωριστή δημοσκόπηση του Reuters.

«Παρά τις συνεχή αβεβαιότητα που κυριαρχεί λόγω του COVID-19 το γενικότερο αφήγημα για τη Βρετανία είναι απολύτως θετικό», δήλωσε ο Kallum Pickering από την Berenberg στο Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider