Αυστρία: Ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας το 2021 και το 2022 βλέπει το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστρία: Ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας το 2021 και το 2022 βλέπει το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών
Το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών της Βιέννης εμφανίζεται τώρα πιο αισιόδοξο και αναθεωρεί προς τα επάνω τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις του για την οικονομία, αναμένοντας ισχυρή ανάκαμψη.

Με το τέλος των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και την εκτόνωση της κρίσης, το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών της Βιέννης εμφανίζεται τώρα πιο αισιόδοξο και αναθεωρεί προς τα επάνω τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις του για την οικονομία της Αυστρίας το 2021 και το 2022, αναμένοντας ισχυρή ανάκαμψη.

«Το επίπεδο του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος πριν από την κρίση θα έχει ήδη επιτευχθεί έως το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2021», ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο, υπογραμμίζοντας ότι έως το 2024, το χάσμα προς την πορεία ανάπτυξης πριν από την κρίση θα κλείσει - από το 2021 έως το 2025, η ανάπτυξη στην Αυστρία θα αυξηθεί με ετήσιο μέσο όρο 2,8%.

Η ανάπτυξη το 2022 αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλή, στο 5%, μετά από μία αύξηση της τάξης του 4% του ΑΕΠ εφέτος, όπως είχε αναφερθεί ήδη στις θερινές προβλέψεις του Ινστιτούτου, την περασμένη εβδομάδα.

Οι λόγοι για τη σημαντική ανάπτυξη το 2021 και το 2022 είναι η δυναμική ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και η ισχυρή επιστροφή της ιδιωτικής κατανάλωσης και των εξαγωγών στις παροχές υπηρεσιών, ενώ για τα έτη 2023 έως 2025, αναμένεται μία αύξηση άνω του μέσου όρου, κατά 1,8% ετησίως.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider