Σταϊκούρας: Σήμερα ή αύριο ξεκινούν οι καταβολές για την Επιστρεπτέα 6

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Σήμερα ή αύριο ξεκινούν οι καταβολές για την Επιστρεπτέα 6
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως θα χρειαστεί δημοσιονομική ευελιξία το 2021 και το 2022, σημειώνοντας πως τα μέτρα στήριξης της οικονομίας θα παραμείνουν εν ζωή μέχρι να επιτευχθεί η ανάκαμψη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. 

Σήμερα ή αύριο θα ανοίξουν οι καταβολές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, το κονδύλι θα είναι περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων μικρότερος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως το έλλειμμα θα είναι βαθύτερο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, ενώ υπογράμμισε πως η οικονομία λειτουργεί με περισσότερους περιορισμούς από ό, τι λειτουργούσε. Όπως ανέφερε, στον προϋπολογισμό υπήρχε εκτίμηση ότι τον Μάρτιο οι αναστολές θα είναι λίγες αλλά τελικά ήταν πολλαπλάσιες.

Πρόσθεσε πως θα χρειαστεί δημοσιονομική ευελιξία το 2021 και το 2022, σημειώνοντας πως τα μέτρα στήριξης της οικονομίας θα παραμείνουν εν ζωή μέχρι να επιτευχθεί η ανάκαμψη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, δεν αποκλείεται το ποσό να αυξηθεί λίγο παραπάνω από τα 500 εκατ. ευρώ για να αντιμετωπίσει το αυξημένο ενδιαφέρον. Αν και ένα μεγάλο μέρος όσων υπέβαλλαν αίτημα γνωρίζουν ήδη - με βάση τα στοιχεία τζίρου που οι ίδιοι έχουν καταθέσει - πως θα μείνει «εκτός» της χορήγησης, αφού το κριτήριο της πτώσης του τζίρου κατά 20% παραμένει (σ.σ. για τον μήνα Ιανουάριο στον 6ο κύκλο).

Επιπλέον, αυτό που εξετάζεται είναι (αφού πλέον υπάρχουν τα απολογιστικά στοιχεία για το σύνολο του 2020) να υπάρξει και πρόσθετο κριτήριο. Συνδέεται με την πτώση τζίρου των εταιρειών και των επαγγελματιών κατά το σύνολο του προηγούμενου έτους. Ένα άλλο θέμα είναι το ελάχιστο ποσό συναλλαγών το οποίο θα πρέπει να αποδεικνύει μία επιχείρηση. Αναμένεται να προσδιοριστεί σε 200 ευρώ για το μήνα Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider