Συνεδρίαση-θρίλερ της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, «κλείνει» η Αττική

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεδρίαση-θρίλερ της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, «κλείνει» η Αττική
Η εισήγηση της επιτροπής για την Αθήνα φέρεται να είναι καταστήματα μόνο με click away από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ το σαββατοκύριακο ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και φούρνοι. Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 μόνο για τα σαββατοκύριακα.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων η οποία θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση το επόμενο "πακέτο" μέτρων για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από πολύωρη και εξαντλητική διαδικασία αποφασίστηκε η εισήγηση για την Αττική ενώ αυτή την ώρα συζητούν για την Πάτρα και έπεται η Θεσσαλονίκη.

Η εισήγηση της επιτροπής για την Αθήνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι καταστήματα μόνο με click away από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ το σαββατοκύριακο θα μείνουν ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και φούρνοι. Τελικά, η επιτροπή μετά από σκληρή ανταλλαγή επιχειρημάτων εισηγείται την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 μόνο για τα σαββατοκύριακα, ενώ τουλάχιστον για την εβδομάδα που θα ξεκινήσει τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την περίπτωση της Πάτρας η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς το κλείσιμο των σχολείων, ενώ αντίστοιχες αποφάσεις αναμένονται για τη Χαλκίδα και τον Άγιο Νικόλαο.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της μαραθώνιας συνεδρίασης καθυστερεί η ανακοίνωση των μέτρων που ήταν προγραμματισμένη για τις 18:00.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider