To Eurogroup θα αποφασίσει για τα εφεδρικά μέτρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
To Eurogroup θα αποφασίσει για τα εφεδρικά μέτρα

Σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του πακέτου των εφεδρικών μέτρων αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο ίδιος επισημαίνει πως το εν λόγω ζήτημα όπως και το ζήτημα του χρέους «ξεπερνάει» το επίπεδο της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, η οποία όπως αφήνει να εννοηθεί ο παράγοντας της ευρωζώνης, ολοκληρώνεται επιτυχώς με συμφωνία στο πακέτο των αναγκαίων μέτρων.

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η ημερομηνία διεξαγωγής του Eurogroup, όπως επιβεβαίωσε η ίδια πηγή, παρά τις προσπάθειες του Jean Claude Juncker. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker, είχε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. ο πρόεδρος της Ε.Ε. ανέφερε ότι θα καταβάλει προσπάθειες, με αντίστοιχο κύκλο επαφών, προκειμένου να συνεδριάσει το Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Juncker, στη συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα, εξέφρασε απόψεις αντίστοιχες με τη χθεσινή ηχηρή παρέμβασή του. Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος τηε Ευρωπαϊκης Επιτροπής είχε χαρακτηρίσει, χθες, παράλογη και μη δημοκρατική την απαίτηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2018. Επίσης, είχε δηλώσει ότι η απαίτηση για νομοθέτηση προληπτικών μέτρων «δεν θα γινόταν αποδεκτή σε καμία δημοκρατία στον κόσμο».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας έχει ανανεώσει για σήμερα το τηλεφωνικό ραντεβού του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk. Στη χθεσινή επικοινωνία που είχαν Τσίπρας-Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να περιμένει 24 ώρες πριν υποβάλει το αίτημα για σύγκληση της συνόδου κορυφής των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, προκειμένου να ενεργήσει ο ίδιος στην κατεύθυνση σύγκλησης του Eurogroup.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider