Η αγορά ξορκίζει τις εκλογές τον Οκτώβριο

«Εφιάλτης» είναι για τους λιανέμπορους το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο. Όπως μου λένε, όσο καθυστερούν τόσο παγώνουν τις επενδύσεις τους, φοβούμενοι τα χειρότερα. Γιατί, ειδικά αν δεν βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση, είναι «στον αέρα» τόσο η Black Friday όσο και οι χειμερινές εκπτώσεις. Και αν αυτές δεν πάνε καλά, όλη η χρονιά πάει στράφι.

Οι τρελοί στόχοι της Revolut

Τον ουρανό με τα άστρα ζητάει η Revolut από τους συνεργάτες της, χωρίς όμως να τους δίνει και τα απαραίτητα εργαλεία. Όπως μου λένε, ζήτησε πενταπλασιασμό (!) των πελατών μέσα σε ένα χρόνο, δίχως όμως να δίνει ούτε ένα ευρώ για διαφήμιση. Επειδή όμως –όπως λέει και η παροιμία- με πορδές αβγά δεν βάφονται, οι γκρίνιες μεγάλωσαν και δεν άργησε η κόντρα. Έτσι, η αποχώρηση Λιτσικάκη μόνο τυχαία δεν ήταν…

Ο ανήσυχος Νίκος Καραμούζης

Το ότι θα πήγαινε στη Grant Thornton, το είχε γράψει πρώτο το insider.gr. Αυτό που μου λένε όμως για το Νίκο Καραμούζη είναι ότι το ανήσυχο πνεύμα του δεν σταματάει εδώ. Και ότι ο ίδιος έχει αντοχές εφήβου, παρά τη μεγάλη εμπειρία του. Άρα, δεν θα αργήσει πολύ για να ανακοινώσει το επόμενο βήμα του. Όπως μου λένε, ήδη έχει «κλειδώσει» αρκετά εκατομμύρια ευρώ προς επένδυση, ενώ φλερτάρει τόσο τον κλάδο των ακινήτων όσο και αυτό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κυρίως εκείνων με τραπεζικά ανοίγματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως μέσα στους επόμενους μήνες θα ακούσουμε νέα του.

Έρχονται συγχωνεύσεις στο Real Estate

Με τα παιχνίδι στα ακίνητα να σοβαρεύει, όλοι περιμένουν ένα νέο κύμα συγχωνεύσεων στον χώρο του ελληνικού real estate. Αυτό, μου λένε, δεν πρόκειται να γίνει αναγκαστικά φέτος ή του χρόνου αλλά θα γίνει σίγουρα. Η αγορά χρειάζεται μεγάλους «παίχτες» για να μπορέσουν να ανταγωνιστούν και τα ξένα κεφάλαια που κοιτάνε ολοένα και περισσότερο τη χώρα μας. «Το μέγεθος μετράει». Το θέμα είναι ποιοι θα είναι οι πρώτοι που θα επιχειρήσουν «γάμο» αλλά και ποιοι θα στελεχώσουν τις νέες μεγάλες εταιρείες, καθώς τα στελέχη που γνωρίζουν καλά την αγορά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Έτσι, δεν αποκλείεται να χρειαστούν ακόμη και ενισχύσεις από το εξωτερικό.

The Insider