«Γκάζι» για το φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Γκάζι» για το φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου
Οι νέες φορολογικές διατάξεις πάνε και έρχονται μεταξύ Νίκης, Καραγεώργη Σερβίας και Βρυξελλών. Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών συνεχίζουν να δουλεύουν με το υπουργείο Οικονομικών.

Αν και το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις βελτιώσεις στις 120 δόσεις ψηφίσθηκε χθες Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται για το επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι νέες φορολογικές διατάξεις πάνε και έρχονται μεταξύ Νίκης, Καραγεώργη Σερβίας και Βρυξελλών. Μπορεί οι επικεφαλής των θεσμών να έχουν προγραμματίσει να επιστρέψουν στην Αθήνα μετά το Eurogroup της 13ης Σεπτεμβρίου, αλλά τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν να δουλεύουν με το υπουργείο Οικονομικών.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν ξεκινήσει να στέλνουν στις Βρυξέλλες τις διατάξεις με τις μειώσεις φόρων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά και τα μέτρα στήριξης της οικοδομής.

Το παρασκηνιακό «παζάρι» θα κορυφωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν όλες οι διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου θα βρεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με το κουαρτέτο των δανειστών.

Τότε θα υπάρχουν και φρέσκα στοιχεία για την πορεία των εσόδων, αλλά και τη ρύθμιση των 120 δόσεων, η οποία αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης στο μέτωπο του προϋπολογισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider