ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Με κριτήριο τζίρου η ένταξη των επιχειρήσεων και τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Με κριτήριο τζίρου η ένταξη των επιχειρήσεων και τον Μάρτιο

Με τα ίδια κριτήρια ένταξης που ίσχυσαν για Ιανουάριο και Φεβρουάριο θα προχωρήσει και τον Μάρτιο ο μηχανισμός “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” για μισθωτούς με πρόσληψη έως 31 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, τα κριτήρια ένταξης των επιχειρήσεων θα παραμείνουν ακριβώς τα ίδια με αυτά που ίσχυσαν και για Ιανουάριο – Φεβρουάριο. Η ένταξη, δηλαδή, για τον Μάρτιο θα κρίνεται με βάση τον τζίρο του 4μηνου Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2020, ο οποίος θα πρέπει να υπολείπεται τουλάχιστον 20% σε σχέση με τον τζίρο του αντίστοιχου 4μήνου του 2019.

Οι επιχειρήσεις που πληρούν αυτο το κριτήριο θα μπορούν να εντάξουν στον μηχανισμό “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” τον Μάρτιο, μισθωτούς τους που έχουν προσλάβει έως και την 31η Ιανουαρίου φέτος. Με την ένταξη στον μηχανισμό, το ωράριο μπορεί να μειωθεί έως και 50% με αντίστοιχη μείωση του καθαρού μισθού.

Το κράτος καλύπτει το 60% του καθαρού μισθού που χάνεται με την οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας, καθώς και το 100% των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτικών και εργατικών) για το τμήμα του μισθού που χάνεται.

Υπενθυμίζεται πως ο Μηχανισμός έχει παραταθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 και εφαρμόζεται για εργαζόμενους που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης την 31 Ιανουαρίου 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider