Παγκρήτια: Έκκληση στους Κρητικούς να «μπουν» στην ΑΜΚ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγκρήτια: Έκκληση στους Κρητικούς να «μπουν» στην ΑΜΚ

H ανάγκη διατήρησης του συνεταιριστικού χαρακτήρα της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, ώστε να στηριχθούν οι μέτοχοι, η τοπική οικονομία και οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, διατυπώθηκε τη Δευτέρα σε ευρεία συνάντηση με τη συμμετοχή παραγωγικών φορέων για το μέλλον της τράπεζας, στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Επιμελητήρια, Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου και παραγωγικοί φορείς του τόπου, στηρίζουν την προσπάθεια, ενώ στόχος όλων, όπως τονίσθηκε, είναι η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα να παραμείνει στα χέρια Κρητικών. Επίσης κατά τη συνάντηση, όσοι παραβρέθηκαν, απηύθυναν κάλεσμα στους Κρητικούς να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση της Παγκρήτιας.

Ο πρόεδρος της τράπεζας, Γιάννης Λεμπιδάκης, δήλωσε απογοητευμένος από το γεγονός ότι έχουν υποβληθεί μόλις 7.000 αιτήσεις και κάλεσε τους Κρητικούς να στηρίξουν έμπρακτα το δικό τους δημιούργημα, τονίζοντας ότι «είναι αμαρτία αυτό το δημιούργημα που έγινε τόσα χρόνια με την εμπιστοσύνη τους και τη βοήθειά τους, να περάσει σε ξένη τράπεζα».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, Νίκος Μυρτάκης, σημείωσε ότι πολυπόθητος στόχος είναι η συγκέντρωση του ποσού των 61 εκατ. ευρώ, ενώ τόνισε ότι ο στόχος αυτός δεν είναι μακρινός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider