Επιστρέφει στον δείκτη MSCI η Eurobank

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστρέφει στον δείκτη MSCI η Eurobank
«Η Eurobank είναι η κορυφαία μας επιλογή μεταξύ των ελληνικών τραπεζών και διατηρούμε τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή της», σημειώνει η Wood.

Την επανένταξη της μετοχής της Eurobank στον δείκτη αναδυόμενων αγορών MSCI για την Ελλάδα προανήγγειλε η MSCI, σύμφωνα με σημερινή έκθεση της Wood.

Στον απόηχο της επικύρωσης της συγχώνευσης με την Grivalia, η MSCI ανακοίνωσε την αποκατάσταση της θέσης της Eurobank στον δείκτη, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά το κλείσιμο της τελευταίας ημέρας διαπραγμάτευσης των μετοχών της Grivalia στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, αυτό αναμένεται να συμβεί στα μέσα Μαΐου.

Σημειώνεται ότι την εξέλιξη αυτή είχαν προβλέψει οι αναλυτές της VTB Capital έναν μήνα νωρίτερα, εκτιμώντας μάλιστα ότι πρώτη «υποψήφια» για επιστροφή στον δείκτη είναι η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και θα ακολουθήσει η Eurobank.

«Θεωρούμε τα νέα αυτά θετικά αλλά, παρότι είχαμε επισημάνει αυτή την προοπτική, είναι πιθανό η επανένταξη της Eurobank στον δείκτη MSCI να συμβεί νωρίτερα από την αναθεώρησή του και απ’ ό,τι αναμενόταν», σημειώνει η Wood στη σημερινή της έκθεση.

«Η Eurobank είναι η κορυφαία μας επιλογή μεταξύ των ελληνικών τραπεζών και διατηρούμε τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή της», καταλήγει ο οίκος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider