Τον τίτλο του πολυτιμότερου ξενοδοχειακού brand παγκοσμίως κέρδισε η Hilton

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τον τίτλο του πολυτιμότερου ξενοδοχειακού brand παγκοσμίως κέρδισε η Hilton
Άφησε πίσω της την μέχρι πρότινος κυρίαρχο Marriott.

Στην κορυφή της λίστας με τα πολυτιμότερα ξενοδοχειακά σήματα παγκοσμίως σκαρφάλωσε η Hilton, αφήνοντας πίσω της την μέχρι πρότινος κυρίαρχο Marriott, σύμφωνα με την κατάταξη της Brand Finance Hotels 50.

Με γνώμονα την αύξηση των εσόδων της, η αξίας της επωνυμίας της Hilton έφτασε στα 7,4 δισ. δολάρια καταγράφοντας άνοδο 17%. Εν αντιθέσει η Marriott υπέστη μείωση της αξίας του brand της, κατά 8% στα 5 δισ. δολάρια και η ισχύς του μπραντ της μειώθηκε από AAA- σε AA + εξαιτίας της πτώσης στην αγορά της Βόρειας Αμερικής αλλά και της μεγάλης διαρροής των προσωπικών δεδομένων των πελατών της μετά από κυβερνοεπίθεση. Κατά 30% μάλιστα μειώθηκε και η συνδυασμένη αξία των εμπορικών σημάτων της Marriott στην κατάταξη της Brand Finance Hotels 50. Κάπως έτσι η συνδυασμένη αξία όλων των εμπορικών σημάτων της Hilton φτάνει τα 14,7 δισεκατομμύρια δολάρια – σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από το χαρτοφυλάκιο των 12,9 δισ. δολαρίων της Marriott.

Η αξία της επωνυμίας της Hilton στην πρώτη θέση κατά 50 είναι συγκεντρωμένη σε έξι μπραντ, από πέντε το 2018 εν αντιθέσει με την Marriott που είδε τέσσερα από τα εμπορικά σήματα να εγκαταλείπουν το Brand Finance Hotel 50 μέσα στη χρονιά.

Παρότι βέβαια η Hilton έχει χιλιάδες νέα δωμάτια ξενοδοχείων υπό κατασκευή η πρόσφατη απόφαση της Marriott για την είσοδό της, στην αγορά ενοικίασης κατοικιών θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες τα επόμενα χρόνια αφού αναμένεται να πάρει πίσω το μερίδιο αγοράς από την Airbnb ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την αξία της .

Τόσο τα χαρτοφυλάκια Hilton όσο και της Marriott παραμένουν πολύ πιο μπροστά από την τρίτη θέση της Wyndham, η οποία επίσης σημείωσε πτώση 8% στην αξία μάρκας σε 7,3 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την νέα κατάταξη, τρία εμπορικά σήματα, ξενοδοχείων, όλα υπό το χαρτοφυλάκιο της Hilton, αυξήθηκαν ταχύτερα σε αξία. Αυτά είναι τα Homewood Suites, Double Tree και Hampton.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider