1 στους 2 Έλληνες αγοράζει ταινίες και σειρές online

Viber Whatsapp Μοιράσου το
1 στους 2 Έλληνες αγοράζει ταινίες και σειρές online
Μεγάλη απήχηση έχει πλέον και στη χώρα μας το ψηφιακό ψυχαγωγικό περιεχόμενο σύμφωνα με νέα έρευνα των PayPal και SuperData. Ποιες ταινίες αγαπούν οι Έλληνες και ποια τα κριτήρια που επιλέγουν «ψηφιακό video club»;

Οπαδοί της ψηφιακής ψυχαγωγίας γίνονται ολο και περισσότεροι Έλληνες, επιλέγοντας πλέον να αγοράσουν το online οπτικοακουστικό περιεχόμενο που επιθυμούν κι όχι να το κατεβάσουν παράνομα από το διαδίκτυο. Με το Netflix και άλλες πλατφόρμες να έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, η ελληνική αγορά αρχίζει να διαμορφώνει τα δικά της χαρακτηριστικά αλλά και προτιμήσεις δείχνοντας σε εταιρείες και παρόχους το δρόμο για το μέλλον.

Τα παραπάνω αποδεικνύει πρόσφατη έρευνα των PayPal και SuperData σύμφωνα με την οποία οι online ταινίες αποτελούν το πιο δημοφιλές είδος ψηφιακών προϊόντων στην Ελλάδα. Ειδικότερα ψηφιακό ψυχαγωγικό περιεχόμενο αγοράστηκε από περισσότερους από τους μισούς ερωτηθέντες καταναλωτές το τελευταίο τρίμηνο και πλέον οι Έλληνες δεν αποτελούν την εξαίρεση των Ευρωπαϊκών ή παγκόσμιων αγορών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το 72% των Ευρωπαίων προτιμά τις υπηρεσίες streaming από την αγορά ή το «κατέβασμα» (downloading) μιας ταινίας ή μιας σειράς ενώ το ίδιο ποσοστό στην Ελλάδα αγγίζει το 67%. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την επιτυχία των Netflix και Amazon Prime, το ίδιο το video streaming ευθύνεται, πλέον, για πάνω από το μισό της παγκόσμιας κίνησης δεδομένων στο Internet.

Γιατί προτιμούν το online περιεχόμενο

Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα Digital Goods Economy Survey, βασικός παράγοντας που αυξάνει την δημοφιλία της ψηφιακής ψυχαγωγίας είναι η ευκολία και η πρακτικότητα. Το 45% των Ελλήνων αγοράζει κινηματογραφικές ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές ψηφιακά, αντί για τις «φυσικές» εκδόσεις τους, γιατί δεν χρειάζεται να βγουν καν από το σπίτι, ενώ το 49% επειδή δεν χρειάζεται να περιμένει για να δει το φιλμ ή τη σειρά της αρεσκείας του.

Με ποια κριτήρια επιλέγουν την αγαπημένη τους πλατφόρμα

Όσο για το πως επιλέγουν οι οι Έλληνες την αγαπημένη τους πλατφόρμα streaming, το 60% υποδεικνύει ως σημαντικότερο λόγο την ποικιλία και την πληθώρα του διαθέσιμου περιεχομένου. Το 47% επιλέγει την πλατφόρμα που δίνει δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και παρακολούθησης μέσω PC ενώ το 44% θεωρεί εξίσου σημαντικό και το φιλικό user interface και λιγότερο την πολύ καλή σχέση ποιότητας - τιμής (41%). Ωστόσο η PayPal διευκρινίζει ότι όπως σε όλες τις αγορές ψηφιακών αγαθών, έτσι κι εδώ μεγάλο ρόλο παίζει και η μέθοδος πληρωμής, ειδικά όταν εμπλέκει κινητές συσκευές. Στην περίπτωση πληρωμής για ψηφιακά μέσα, «τέσσερις στους πέντε καταναλωτές στην Ελλάδα επιλέγουν την μέθοδο πληρωμής με βάση την ευκολία στη χρήση της» διευκρινίζει η εταιρεία.

Ποιες ταινίες και σειρές αγαπούν οι Έλληνες

Όσο για το ποιο είδος ταινιών αγαπούν οι Έλληνες δεν είναι άλλο από την περιπέτεια. Το 65% των ερωτηθέντων θεατών απόλαυσε ταινίες ή σειρές περιπέτειας σε διάστημα 3 μηνών. Ακολουθούν η κωμωδία με ποσοστό 64% και η επιστημονική φαντασία με ποσοστό 46%. Στην τέταρτη θέση των ελληνικών προτιμήσεων τόσο ανδρών όσο και γυναικών βρίσκονται οι ταινίες τρόμου με ποσοστό 31% και 29% αντίστοιχα και αντίθετα με τα στερεότυπα.

Η έρευνα

Η εν λόγω έρευνα, την οποία δημοσιεύει ο SEPE.gr διεξήχθη σε 25 αγορές και με τη συμμετοχή περίπου 25.000 καταναλωτών διεθνώς (με αντιπροσωπευτικό δείγμα περίπου 1.000 ατόμων ανά χώρα). Η μελέτη, η οποία περιλάμβανε διεθνή επιτόπια έρευνα και ένα ηλεκτρονικό ποσοτικό ερωτηματολόγιο, έγινε το 2018. Πραγματοποιήθηκε σε: Ελλάδα, Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μεγάλη Βρετανία, Ιαπωνία, Ινδία, Ισραήλ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Κίνα, Μεξικό, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρωσία, Σουηδία, Τσεχική Δημοκρατία, Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider