Μεγαλύτερη από τις αρχικές προβλέψεις θα είναι η ζήτηση για το iPhone 12 Pro

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγαλύτερη από τις αρχικές προβλέψεις θα είναι η ζήτηση για το iPhone 12 Pro
Χαμηλές πτήσεις αναμένονται για την μικρή εκδοχή του νέου iPhone 12 Mini.

Σε αναθεώρηση προς τα πάνω, των προβλέψεών του για την ζήτηση του iPhone 12 Pro προχωρά ο γνωστός αναλυτής της TF International Securities, Ming-Chi Kuo.

Ο Kuo, ο οποίος αποτελεί σταθερή πηγή πληροφόρησης για θέματα που αφορούν την Apple, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία της επίσημης κυκλοφορίας της νέας σειράς επανεκτιμά την ζήτηση που θα έχει η ναυαρχίδα της Apple, iPhone 12 Pro, τονίζοντας ότι θα είναι μεγαλύτερη από το αναμενόμενο.

Να θυμίσουμε ότι ο Kuo είχε αρχικά προβλέψει ότι το iPhone 12 θα είχε την μεγαλύτερη ζήτηση πουλώντας το 40% με 45% του συνολικού αποθέματος της σειράς ενώ τα τρία άλλα μοντέλα iPhone 12 mini, Pro και Pro Max θα είχαν μερίδιο 20-25% (mini, Pro) μέχρι και 15-20% (Pro Max).

Ωστόσο όπως δήλωσε οι προπαραγγελίες του iPhone 12 Pro ξεπέρασαν τις προσδοκίες, λόγω των πιστών της Apple που προτιμούν εξ αρχής τα κορυφαία μοντέλα. Η μεγάλη ζήτηση που καταγράφεται δε στην κινεζική αγορά καθώς και η κορύφωση της ζήτησης σε ΗΠΑ και Ευρώπη που αναμένεται το επόμενο διάστημα θα φτάσει την ζήτηση για το iPhone 12 Pro στα ίδια επίπεδα με του iPhone 12, δηλαδή στο 30-35% των συνολικών αποθεμάτων της σειράς.

Χαμηλές ή μάλλον χαμηλότερες κι από τις αρχικές είναι οι προβλέψεις του για το iPhone 12 mini, το οποίο αναμένεται σύμφωνα με τον ίδιο να καλύψει το 10-15% αντί του 20-25% της αρχικής πρόβλεψης, του αρχικού στοκ της σειράς. ΒΑσικότερος λόγος για τις χαμηλές πτήσεις του iPhone 12 Mini είναι το γεγονός ότι δεν είναι dual sim, χαρακτηριστικό απαραίτητο για τους κινέζους χρήστες smartphones, οπότε και δεν θα καταγράψει ισχυρή ζήτηση στην κινεζική αγορά.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ημερομηνία επίσημης κυκλοφορίας των iPhone 12 και 12 Pro έγινε στις 23 Οκτωβρίου, ενώ των 12 mini και 12 Pro Max στις 13 Νοεμβρίου. Για την περίπτωση της χώρας μας ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστές οι ημερομηνίες διάθεσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider