Η Microsoft αποκάλυψε το Xbox Series S – Πόσο κοστίζει και ποια τα χαρακτηριστικά του

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Microsoft αποκάλυψε το Xbox Series S – Πόσο κοστίζει και ποια τα χαρακτηριστικά του
Το μικρότερο Xbox που κυκλοφόρησε ποτέ θα κοστίζει μόλις 299 δολάρια

Σε μια ανακοίνωση έκπληξη για τους απανταχού gamers προχώρησε η Microsoft μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter, όταν ανάρτησε την φωτογραφία αλλά και πληροφορίες σχετικά με την light έκδοσης του νέου Xbox.

Το νέο Χbox Series S λοιπόν θα κυκλοφορήσει σε λευκό χρώμα, σε αντίθεση με το κατάμαυρο Xbox Series X και αποτελεί το μικρότερο Xbox που κυκλοφόρησε ποτέ. Εξίσου μικρή θα είναι και η τιμή του, όπως υποδηλώνει και το χρώμα του (σ.σ. η Microsoft χρησιμοποιεί το μαύρο χρώμα στις ισχυρότερες συσκευές Xbox και το λευκό στις οικονομικότερες της σειράς). Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός η προτεινόμενη τιμή λιανικής του Xbox Series S για την αγορά των ΗΠΑ είναι τα 299 δολάρια.

Όσο για τον σχεδιασμό της συσκευής, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες ξεφεύγει αρκετά από τη λογική του Xbox Series X και προσομοιάζει σε αυτόν της νέας γενιάς παιχνιδομηχανών της εταιρείας. Στο νέο Xbox ξεχωρίζει ο μεγάλος κυκλικός αεραγωγός και όπως αποτυπώνεται τουλάχιστον στη φωτογραφία απουσιάζει η μονάδα δίσκου, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί στα επίσημα αποκαλυπτήριά του. Αν πάντως ισχύσει, τότε όλες οι νέας γενιάς κονσόλες θα είναι all-digital.

Κατά τα λοιπά, βάσει πρόσφατης διαρροής από το λογαριασμό @_h0x0d_ στο Twitter, ο οποίος παρουσιάζει το πρώτο διαφημιστικό της κονσόλας, το Xbox Series S είναι κατά 60% μικρότερο από το Xbox Series X, έχει ανάλυση 1440p έως 120fps, είναι εξοπλισμένο με 4K upscaling και 4K streaming Media Playback και έχει χώρο αποθήκευσης 512GB.

Στόχος της εταιρείας, όπως μαρτυρά η χαμηλή τιμή του Χbox Series S, είναι να κερδίσει μερίδιο από την πίτα των gamers και συγκεκριμένα ένα κομμάτι των φίλων των παιχνιδιών, που πριν από λίγο καιρό ασπάστηκε το στρατόπεδο του Playstation.

Όσο για την αιφνίδια αυτή αποκάλυψη από πλευράς της εταιρείας, η αφορμή ήταν μια διαρροή της νέας κονσόλας από χρήστες των κοινωνικών δικτύων η οποία ώθησε τον αμερικανικό κολοσσό σε πρώιμα αποκαλυπτήρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider