Στην κατηγορία των τηλεοράσεων μπαίνει η Honor

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην κατηγορία των τηλεοράσεων μπαίνει η Honor
H πρώτη έξυπνη τηλεόραση της Honor έρχεται σε δύο εκδόσεις, την Honor Vision and Honor Vision Pro. Δείτε όλα τα χαρακτηριστικά της νέας τηλεόρασης.

Σε έναν νέο κλάδο ηλεκτρικών συσκευών μπαίνει η θυγατρική της Huawei, Honor, μετά την παρουσίαση της νέας τηλεόρασης Honor Vision που πραγματοποιήθηκε προ λίγων ημερών στην Κίνα. Ειδικότρερα, η Honor παρουσίασε το μοντέλο Honor Vision το οποίο είναι και το πρώτο προϊόν που ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα HarmonyOS.

H πρώτη έξυπνη τηλεόραση της Honor είναι 55 ιντσών, βασίζεται σε «τεχνολογία της Sharp» η οποία ενσωματώνει την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει από την παρουσία της στα smartphonesτις και έρχεται σε δύο εκδόσεις, την Honor Vision and Honor Vision Pro.

Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές η Ηonor Vision έχει οθόνη 4K UHD, με φωτεινότητα 400 nits και γωνία θέασης 178 μοιρών ενώ υποστηρίζει ευρύτερο φάσμα χρωμάτων 87% της χρωματικής γκάμας NTSC. Ωστόσο σύμφωνα με την Honor δεν είναι μόνο η οθόνη του ίδιου του πίνακα, είναι η τεχνολογία που τελειοποιεί την οθόνη. Στην καρδιά της Honor Vision βρίσκεται τετραπύρηνος επεξεργαστής Honghu 818 SoC, ο οποίος είναι υπεύθυνο για την ποιότητα της εικόνας, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα upscalling sd περιεχομένου ακόμα και σε 4K ανάλυση. Υποστηρίζει 8 διαφορετικές λειτουργίες αλλά και την ελάττωση εκπομπής του μπλε φωτός όπως και στα smartphones, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη η θέαση της τηλεόρασης το βράδυ χωρίς να κουράζει τα μάτια. Στον τομέα του ήχου, υπάρχουν ενσωματωμένα 4 ηχεία των 10W τα οποία σύμφωνα με την εταιρεία χαρίζουν εξαιρετικό ήχο.

honor vision

Όσο για το Pro μοντέλο διαθέτει και μια web cam με ανάλυση Full HD, η οποία αποκαλύπτεται με pop-up μηχανισμό όπως συμβαίνει και με το Honor 9X που πρόσφατα παρουσιάστηκε. Με διαστάσεις 55 ιντσών, η οθόνη καλύπτει το 94% της πρόσοψης αφού τα περιθώρια είναι ελάχιστα, ενώ και το το πάχος της τηλεόρασης είναι μόλις 6,9 χιλιοστά, κάνοντάς την εγκατάστασή της πολύ εύκολη ειδικά πάνω σε ένα τοίχο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το έξυπνο μενού που διαθέτει, το οποίο βασίζεται στο HarmonyOS της Huawei καθώς και η δυνατότητα διασυνδεσιμότητας της Honor Vision με smartphones. Όπως φάνηκε κατά την παρουσίαση το μενού μοιάζει αρκετά με αυτό του Netflix δηλαδή έχει μεγάλα εικονίδια για τα τηλεοπτικά προγράμματα και τις διαθέσιμες προς ενοικίαση ταινίες με βάση τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει η Honor στην Κίνα.

honor vision

Όσον αφορά στην διασυνδεσιμότητα, ο χρήστης μπορεί εύκολα να μεταφέρει το περιεχόμενο της οθόνης του smartphone στην τηλεόραση μέσω ενός NFC tag. Παράλληλα ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το smartphone του για χειριστήριο σε κάποιο παιχνίδι, για πληκτρολόγιο ώστε να πληκτρολογήσει οτιδήποτε στην τηλεόραση κ.ο.κ. Μάλιστα η τηλεόραση μπορεί να προβάλει πολλά περισσότερα χάρη στις συνεργασίες που έχει αναπτύξει και θα αναπτύξει στο μέλλον η Honor, για παράδειγμα η συνεργασία της με την DJI μέσω της οποίας η καταγραφή βίντεο από ένα drone της εταιρείας, μπορεί να αναπαράγεται ζωντανά στην τηλεόραση της Honor. Τέλος η Honor Vision μάλιστα η οποία αποτελεί το πρώτο προϊόν που κυκλοφορεί με το εναλλακτικό του Android λειτουργικό που ετοιμάζει η Huawei, το HarmonyOS είναι πολυσυνδεδεμένο, λειτουργώντας ως χειριστήριο για πλήθος άλλων έξυπνων οικιακών συσκευών.

honor vision

Η Honor Vision θα κυκλοφορήσει σύντομα στην Κίνα με τιμή 550 δολάρια για το απλό μοντέλο ενώ το Pro μοντέλο θα κοστίζει περίπου 700 δολάρια.

Για την ώρα η κινεζική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει αν έχει σχέδια επέκτασης της διαθεσιμότητάς της και σε άλλες αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider